Lekker, die lente!

Een gure wind, sneeuwbuien en af en toe een waterig zonnetje vormden op 30 maart de entourage van de start van het veldkorfbalseizoen. De meesten hadden zich warm aangekleed, met trui/shirt met lange mouwen en trainingsbroek onder hun wedstrijdkleding, maar sommige bikkels liepen doodleuk met blote armen en benen over het winterse veld te rennen.

De D1 ontving De Meeuwen D2 op het ijskoude natuurgras. Het team van het trainerstrio Michel, Larissa en Charlotte had er goede zin in en probeerde de ploeg uit Putten aanvallend onder druk te zetten en verdedigend goed op te sluiten. Dat lukte prima.
Daar kwam bij dat Laura een topdag had. Ze steeg niet alleen boven haar tegenstandster maar ook boven zichzelf uit. Ze gebruikte haar lengte heel goed, waardoor ze een duidelijk aanspeelpunt voor haar teamgenoten vormde en ze was ook nog eens messcherp in de afronding. Tot vier keer toe wist ze te scoren, zowel uit doorloopballen als met schoten.
In de tweede helft probeerden De Meeuwen weer een beetje terug te krabbelen, maar ODIK bleef ze met 7-4 overduidelijk de baas.
Foto's D1

Kort daarna speelde ODIK C1 op het aangrenzende kunstgrasveld tegen SKF C2. De ploeg van Luuk en Joska had weinig tot geen moeite met de Veenendalers en bonden de geelhemden met 11-4 aan hun zegekar.
Foto's C1

Voor de A1 stond een heuse streekderby op het programma; Spirit A1 uit Voorthuizen kwam op visite.
Het grootste deel van de wedstrijd was ODIK de bovenliggende partij en bij rust stond er een terechte en veilig lijkende voorsprong van een punt of 4 op het scorebord.
In de tweede helft toonde Spirit echter meer vechtlust en kroop langzaam maar zeker dichterbij. Spirit werd steeds zelfverzekerder en bij ODIK slopen de zenuwen in het spel.
Vlak voor tijd produceerde Spirit zelfs de gelijkmakende 11-11 en het was maar goed dat de uitstekend leidende scheidsrechter Bram v.d. Brink voor het einde floot.
De teleurstelling in het ODIK kamp was groot, maar toch: een punt overhouden aan de wedstrijd tegen de koploper in deze 2e klasse F mag als een goed resultaat worden gezien.
Foto's A1

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen