ODIK 1 grijpt naast het brons

De laatste thuiswedstrijd van ODIK 1 werd gespeeld tegen naaste concurrent Rhoda. De winnaar van deze wedstrijd zou met "15 uit 13" de voorlopige 3e plek op de ranglijst innemen.  Voor een goed gevulde tribune en onder het toeziend oog van Hans van Dalen, wethouder sportzaken, gaven beide ploegen elkaar in het eerste kwartier geen duimbreed toe.
Wel was toen al te zien dat de Amsterdammers verdedigend de boel goed dicht wisten te spijkeren. De ODIK-schutters hadden daardoor de grootste moeite om goed aan te leggen.
Relatief veel scores aan Barneveldse kant vielen danook uit strafworpen. De Rhoda-schutters hadden door hun grote handelingssnelheid wat minder moeite om vrij te komen en hadden het visier bovendien op standje "loepzuiver" staan.
Het gevolg daarvan was dat er een gat van 5 doelpunten werd geslagen en ODIK in een kansloze positie leek te worden gemanouvreerd.

"Leek", want in de tweede helft vocht de ploeg van Adriaan van Dijk zich knap terug.

De ODIK-mascotte, een prachtige kip, zweepte het publiek op en met nog 10 minuten te spelen kwamen de Barnevelders zelfs terug naar 18-18. Maar de eindsprint werd overtuigend gewonnen door Rhoda, dat met een verdiende 21-24 de twee punten meenam naar Amsterdam.

Hugo gaf na de wedstrijd aan dat de lange reeks van zware gevechten om de punten op dit hoge niveau aan het eind van het seizoen hun tol zijn gaan eisen. Ook het feit dat er geen promotie of degradatie op het spel staat zorgt ervoor dat de extra adrenaline die nodig is om boven jezelf uit te stijgen, ontbreekt.

Aad wees daarnaast op het feit dat er, vooral in de eerste helft, teveel scorings kansen waaronder vrije ballen en schoten uit het achterveld, werden gemist, terwijl Rhoda in die fase een uitzonderlijk hoog schotpercentage had.
Ook prees hij het knappe verdedigende werk van de Amsterdammers, waardoor met name Luuk aan banden werd gelegd.
Hij toonde zich trots op de getoonde veerkracht, waardoor in de tweede helft veel van de schade uit de eerste helft kon worden hersteld.

In de rust was de zaal gevuld met een legertje van 16 pupillen (F1 en F2) dat als "Team van de Week" zijn kunsten vertoonde. (zie foto's)

De wedstrijdfoto's zijn door een technisch probleem nog niet beschibaar. Deze volgen zodra het probleem is opgelost.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen