ODIK 1 - KVA 1

Op 9 februari speelde het vlaggenschip van ODIK de wedstrijd tegen kampioenskandidaat KVA uit Amstelveen.  Gelukkig zaten de meeste toeschouwers al vóór de hevige sneeuwbui in de Veluwehal, zodat het schouwspel zich voor een ouderwets goed gevulde tribune kon voltrekken.

ODIK speelt dorgaans zijn beste wedstrijden tegen hoog geplaatste tegenstanders, zodat de verwachtingen in het rood-witte kamp hoog gespannen waren. Ook de ODIK-aanhang had zich tot de tanden gewapend en stond als een blok achter het team. Klaphandjes, sirenes, toeters, trommels; het hele orkest wat compleet en Henri en Remco hadden zich voor deze gelegenheid uitgedost als respectievelijk de Barneveldse kip en Obelix.

ODIK startte voortvarend en zette KVA fors onder druk.
Opgezweept door het publiek werd in een hoog tempo gespeeld en de schutters hadden het vizier goed scherp staan. Halverwege de eerste helft werd daardoor een voorsprong van 4 doelpunten opgebouwd.
Maar gaandeweg kregen de Amstelveners meer vat op het spel van "de 8 van Aad" en KVA knokte zich terug in de wedstrijd. Een ruststand van 10-10 was het gevolg.

Na de rust was lange tijd sprake van een gelijk opgaande strijd. Met nog zo'n 10 minuten te spelen stond een 17-17 stand op het scorebord.
En toen was het uit met de pret.
KVA sprak zijn reserves aan en gooide er een schepje bovenop. Vooral hunn dameskwartet excelleerde in die fase en speelde de ODIK dames van de mat. Ook het inbrengen van Carlin en Else mocht niet meer baten. Het ene na het andere doelpunt viel in het blauw-zwarte kamp en ODIK dreigde zelfs te worden overklast.
Dat resulteerde in een 19-25 eindstand.
Goed beschouwd valt daar ook weinig op af te dingen, want KVA scoorde over de volle breedte, terwijl ODIK het met name van zijn topschutters Luuk, Gilbert en Hugo moest hebben. Daarom was ook eerder sprake van berusting dan van teleurstelling. ODIK is door dit resultaat gezakt naar een gedeelde 4e plek, maar er zijn nog een paar wedstrijden te gaan, dus er liggen nog kansen op een hogere klassering.
Met de steun van dit geweldige ODIK-publiek moet dat kunnen lukken!

Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen