A1 dichtbij stunt tegen koploper Victum

Een doelpuntloze periode van 16 minuten na rust heeft ervoor gezorgd dat ODIK A1 de punten aan koploper Victum heeft moeten laten. Daarnaast maakte ODIK in de verdediging net iets te veel kleine fouten die wij ons tegen de koploper niet konden permitteren. Ondanks het sterke laatste kwartier ging Victum er met de twee punten vandoor: 13-15.

Zonder Joska en Richard Punt (Melissa en Richard van Ginkel namen hun plaats in), maar met een uitgekiend strijdplan om de mannen van Victum van het scoren te houden, ging de A1 vol vertrouwen van start tegen koploper Victum. De eerste aanval was direct raak, Tirza scoorde uit een vrije bal 1-0. Een slordigheidje onder de korf en een afstandschot later en Victum stond op 1-2. De openingsfase was echter voor ODIK en tot 7-6 stond de A1 aan de goede kant van de score. In de laatste minuten voor rust scoorde Victum echter drie keer, waar ODIK niets tegenover kon noteren. Ruststand: 7-9.

Zonde van de 9 tegengoals. Over het algemeen werden de afspraken prima nagekomen, het verschil zat hem vandaag in de details. Kleine foutjes die gemaakt werden werden genadeloos afgestraft door Victum.

Ook de eerste drie goals in de tweede helft waren voor de Houtenaren, waarmee de stand was opgelopen tot 7-12. Richard P. kwam er in op de plaats van Jochem, die tegen zijn oude club geen gelukkige wedstrijd speelde. Wel had hij met twee mooie goals een belangrijk aandeel in de ODIK scores uit de eerste helft.

Met nog 14 minuten op de klok leek de achterstand te groot. Toen Ard van afstand eenmaal de 8-12 erin gooide kwam het geloof echter weer helemaal terug. Binnen enkele minuten was de spanning weer terug: Stefan, Ard, Janneke en Richard scoorden vier ODIK treffers op rij en met nog 6 minuten te gaan gaf het scorebord 12-13 aan.
Dit was het moment om toe te slaan, maar net op dat moment stonden de twee schutters van Victum op. De 12-14 van de ene Victum spits werd nog in dezelfde minuut gepareerd door een loepzuiver afstandschot van Janneke (13-14).
Drie minuten voor tijd wist de andere Victum spits de 13-15 op het scorebord te zetten.

ODIK drong in de slotfase sterk aan, maar nadat de A1, niet voor de eerste keer dit seizoen, een strafworp niet wist te verzilveren was de wedstrijd gespeeld. De opluchting was van de gezichten van de Victum coaches en spelers af te lezen; ODIK had het de koploper erg moeilijk gemaakt en gedwongen tot het gaatje te gaan. Kleine foutjes aan ODIK zijde, en de individuele klasse van enkele Victum spelers gaven vandaag de doorslag. Zonde, want een punt zou niet onverdiend zijn geweest.

Zaterdag wacht alweer de volgende topper. Wageningen A1 stond voor dit weekend nog gelijk met Victum, maar speelde verrassend gelijk bij Nova A1. Thuis kwam ODIK in doelpunten net tekort voor een stunt (14-15), maar was Wageningen wel duidelijk de betere ploeg. In de eigen sporthal ‘De Aanloop’ noteert Wageningen al het gehele seizoen duidelijke overwinningen. De kleinste zege was er één met 9 punten verschil. De A1 kan dus haar borst natmaken. Ook voor deze wedstrijd geldt echter weer; realistisch gezien hoeft ODIK hier geen punten te halen. Het gaat om het positieve gevoel en de spirit die de ploeg meeneemt op weg naar de laatste drie wedstrijden.

Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.

Uitslagen
ODIK A1 - Victum A1            13-15
Nova A1 - Wageningen A1  14 - 14
De Meeuwen A2 - MIA A1    15 - 14
Dindoa A2 - Telstar A1        14 - 17 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen