Te vroeg gejuicht

Er is een oer-hollands gezegde: "roep geen 'ho' voor je over de brug bent". Of een variatie daarop: "Je moet de huid niet verkopen voordat je de beer geschoten hebt". Maar soms word je in je enthousiasme, gevoed door hectische omstandigheden en een euforische omgeving, toch wat overmoedig en voorbarig. Dat scenario deed zich voor in de wedstrijd van ODIK 1 tegen Oost Arnhem.
ODIK had het aanvankelijk bijzonder zwaar tegen de uitermate strijdlustige Arnhemmers. Na een supersnelle openingsgoal uit het eerste de beste schot van ODIK, zoog Oost Arnhem zich als een teek vast op de huid van de Barnevelders. En wat "de 8 van Adriaan" ook probeerden, ze zagen geen kans om de vechters van Erwin Ligt af te schudden.
In tegendeel, met name in de 2e helft was Oost Arnhem regelmatig de bovenliggende partij en werd er een beangstigend gat van 3 doelpunten geslagen.
Maar ODIK beschikte over een tweede adem en knokte zich schitterend terug. In de slotfase ging ODIK zelfs "erop-en-erover" en zette OA op 4 doelpunten achterstand.
De buit was binnen, zo leek het en de rood-witten gingen, net als hun fanatieke aanhang, bij ieder doelpunt compleet uit hun dak. Door 2 onduidelijke stippen kwam Oost Arnhem nog wel dichtbij (24-22) maar in die laatste anderhalve minuut kon er niks meer gebeuren.... toch??

Maar Oost Arnhem wierp een onwaarschijnlijke coctail van strijdlust, kwaliteit en opportunisme in de strijd. In de laatste minuut werd uit een schot vanaf de zijlijn gescoord, maar ODIK kon nu de wedstrijd uitspelen. Helaas werd er ongelukkig balverlies geleden en O.A. kreeg een allerlaatste kans. Weer een alles-of-niets schot van grote afstand en en tot verbijstering van alles wat rood-wit was, was het nog raak ook; 24-24.
Het laatste fluitsignaal klonk en nu was het Oost Arnhem dat uit z'n dak ging.

Voor de objectieve toeschouwer was een gelijkspel wel verdiend, maar daar moet je bij de zwaar teleurgestelde ODIK'kers niet mee aankomen. Een vrijwel zekere overwinning werd uit handen geslagen en dat doet pijn.


Gelukkig is de schade beperkt gebleven doordat TZ nipt verloor van koploper KVA en ODIK dus de 2e plaats behoudt. Veel zegt dat nog niet, want tussen de plekken 2 en 6 zit maar 3 punten verschil. Het blijft daarmee ongemeen spannend in deze poule!

De foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.

In de rust van de wedstrijd gaf de D3 als Team van de Week een demonstratie doorloopballen nemen en schieten (zie foto's) en werd Heleen Idema door voorzitter Melis de Vries in de bloemen gezet. Heleen heeft onwijs veel energie in ODIK gestoken, waaronder in de supportersclub TOF (The Odik Fanatiscs) en in de nieuwe website. Zij vertrekt voor onbepaalde tijd naar zuid Frankrijk, waar ze als manager op een camping gaat werken.
ODIK zal haar zeker gaan missen.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen