ODIK glijdt uit tegen KVZ

De verwachtingen waren hoog gespannen voor de wedstrijd van ODIK 1 tegen het laaggeplaatste KVZ. De ploeg van Adriaan van Dijk zou met winst zelfs de tweede plaats in de Overgangsklasse A veilig kunnen stellen.  De start gaf goede hoop, want al na luttele seconden, bij de eerste de beste aanval van de rood-witten, was het raak. Maar KVZ liet zich niet van de wijs brengen. Deze ploeg heeft zoveel kwaliteit in huis, dat het een raadsel is dat ze nog maar 3 punten hebben behaald.
Hun absolute uitblinker Jorrit Erps, spelend onder nummer 7 (foto rechts), was met zijn loepzuivere schoten een heuse plaag voor ODIK en voor zijn directe tegenstander Gilbert in het bijzonder.

Wat ODIK ook probeerde, het lukte niet om de Zutphenaren af te schudden. Voortdurend sloeg ODIK een klein gaatje en even zo vaak knokte KVZ zich terug. Gaande de wedstrijd verdween de scherpte bij de topschutters van ODIK, terwijl hun vakgenoten het stokje niet konden overnemen. Met name het dameskwartet kwam niet of nauwelijks tot scoren.

Tegen het eind van de wedsdtrijd pakte KVZ een kleine voorsprong en raakte daardoor in een "flow".
Adriaan probeerde met de wissel Floor - Carlin (meer lengte en kracht) het tij te keren, maar het mocht niet baten. Ook de publieke tribune deed een duit in het zakje en schreeuwde zich de kelen schor. Geweldig hoe het ODIK publiek massaal achter hun helden ging staan. Helaas had dat dit keer niet het gewenste succes. KVZ nam met de 21-19 overwinning de punten mee naar Zutphen.

Maar laten we niet vergeten dat ODIK 1 aan het beste seizoen uit zijn geschiedenis bezig is. "Een stabiele 1e klasser" is de beleidsdoelstelling en ze draaien verdorie boven in de Overgangsklasse mee!
De komende weken zal blijken of ze die uitzonderlijke prestatie vast kunnen houden. De steun van de ODIK-aanhang zal daarbij van groot belang zijn.
Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen