ODIK 1 en de 9e man

ODIK 1 doet het tot nu toe uitstekend in de loodzware overgangsklasse. Het enige probleem is nog de instabiliteit, waardoor het niveau per wedstrijd aanmerkelijk kan verschillen.  Topprestaties worden nog te makkelijk afgewisseld door zwakke wedstrijden.
Het team van Adriaan van Dijk heeft echt alles in huis. Topschutters, tactisch vernuft, technische vaardigheid, lengte en fysieke kracht. Als de omstandigheden mee zitten, zijn ze niet te kloppen.

Dat verklaart ook het belang van de publieke tribune. Het publiek, de "negende man", kan een enorme invloed hebben op het spel van de rood-witten.
Ook in de wedsrijd tegen BEP op 22 december werd dat bevestigd. Na een gladjes verlopen eerste helft, waarin ODIK gestaag naar een 10-6 voorsprong uitliep, begon de machine te haperen en kon BEP zich herpakken, waardoor de ruststand op 11-10 uitkwam.
Toen de ploeg uit Purmerend in het begin van de 2e helft de gelijkmaker aantekende, leek ODIK om te gaan vallen.
Maar toen werd de "9e man" ingebracht. Gezang, geklap, getrommel en getoeter deden de Veluwehal trillen op zijn grondvesten. De energie die van de tribune loskwam leverde ongekende inspiratie voor de spelers in het veld. Het begon weer te lopen en ODIK kwam opnieuw op een voorsprong van 4 doelpunten.

Even leek BEP nog terug te kunnen komen, maar toen Hugo de 20-16 erin pegelde, was het gedaan met de weerstand. Adriaan kon het zich permitteren om zijn troeven Floor en Yasha rust te gunnen en Mascha Carlin speelminuten te gunnen.
De "flow" werd er niet minder om en een zeer overtuigende 27-20 was het verdiende resultaat.

De foto's zijn hier te zien.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen