ODIK D1 incasseert nederlaag

ODIK D1, dat in de zaal uitkomt in de 1e klasse, moest het op 8 december opnemen tegen de onbetwiste  koploper, MIA uit Amersfoort.  Nou, dat hebben ze geweten! Nog voordat ODIK zijn eerste aktie op de korf had gemaakt, stond het al met 0-3 achter.
In alle opzichten was MIA de baas over ODIK. Het team van Charlotte en Larissa zag geen kans om zich aan de druk van MIA te ontworstelen. Kort verdedigend zette de ploeg uit Amersfoort ODIK al bij het uitbrengen van de bal van de verdediging naar de aanval, helemaal vast.
Herhaaldelijk probeerde ODIK de bal door de handen van de tegenstanders heen te spelen, waardoor heel veel balverlies plaats vond. De spelers van MIA waren allemaal links- en rechtshandig, waardoor ze de bal veel makkelijker rond konden laten gaan.
Pas in de tweede helft, toen Laura werd ingezet, kwam er wat meer balcirculatie, omdat Laura heel goed gebruik maakte van haar lengte en haar medespeelsters een duidelijk aanspeelpunt kregen. In die fase werd er ook 3 keer gescoord, waardoor de nederlaag wat beter viel te verteren.

Al met al viel er op de 3-11 uitslag niets af te dingen. Toch zijn er genoeg aanknopingspunten om aan te nemen dat de huidige 5e positie op de ranglijst nog zal verbeteren. Technisch en tactisch zijn er behoorlijk wat verbeterpunten, dus daar kan de komende tijd stevig op getraind worden.

De wedstrijdbeelden zijn hier te zien.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen