ODIK met moeite langs AKC

De verwachting was dat ODIK 1 tegen het nog puntloze AKC een relatief makkelijke avond zou hebben.
In het eerste bedrijf werd die verwachting ook bewaarheid. Met goed verzorgd spel, een hoog tempo en op scherp staande schutters legde ODIK zijn tegenstander schijnbaar moeiteloos aan banden en creëerde een veilige marge van 4 a 5 doelpunten. Een 12-8 ruststand was daarvan het gevolg. 

De pauze-act werd verzorgd door de E2, dat als Team van de Week zijn vaardigheden aan het publiek toonde.
Parallel daaraan zette voorzitter Melis de Vries de winnaars van de speculaas-aktie in het zonnetje.

Na de thee was een ander wedstrijdbeeld te zien.
AKC werd niet echt beter, maar ODIK leek te denken de winst al op zak te hebben en zowel het tempo als de scherpte zakte af. Daardoor konder de Almelo'ers aanhaken en zich terug knokken in de wedstrijd. ODIK had bovendien de pech dat Yasha met een enkelblessure het veld moest verlaten. Zij werd overigens verdienstelijk vervangen door Else.
Met nog 5 minuten op de klok en een 21-20 op het scorebord leek ODIK de wedstrijd uit handen te geven.
Toen bewees de kracht van de publieke tribune weer zijn waarde. Het "Ga staan als je voor ODIK bent" schalde door de hal, er werd gezongen en met rood-witte handjes geklepperd. Het achttal van Adriaan van Dijk sprak zijn laatste krachten aan en wist met een benauwde 23-22 zege de punten in Barneveld te houden.

Het gevolg hiervan is een ongekende spanning in de Overgangsklasse A, waar BEP, KVA, TZ en ODIK op een gedeelde 1e plek staan, met 6 punten uit 4 wedstrijden.

De wedstrijdbeelden zijn hier te zien.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen