Onze band is niet te breken?

BARNEVELD - Ze voelen elkaar blindelings aan en delen dezelfde hobby. Korfbal is hun beider passie en ODIK hun grote liefde. Presteren moeten Luuk en Florien van de Kuilen dit jaar ook. In de Overgangsklasse willen de Barnevelders zo hoog mogelijk eindigen, en de kans is zeer reëel dat ze daarin slagen. Een gesprek over broeder/zusterliefde, korfbal en ambities. ,,Op den duur worden we kampioen.” Morgen ontvangt ODIK het Almelose AKC. 
Door Jurre Jochemsen 

Luuk en Florien van de Kuilen spelen voor het vijfde jaar samen in de hoofdmacht van ODIK 1. Beide Barneveldse korfballers spelen vanaf de jeugd bij de roodwitten, nog altijd met even groot plezier. Luuk: ,,Ik ben op mijn vierde begonnen met korfbal, bij de Welpjes.” Florien: ,,Ik een jaar later, als ik het mij goed herinner. Het is dus al mijn 22e jaar als korfballer. Goh, daar moet ik ook niet te lang over nadenken, ik ben alweer 27...” De 24-jarige Luuk permitteerde zich enkele jaren geleden een uitstapje naar het Veenendaalse SKF. Daar houdt hij gemengde gevoelens aan over. ,,Het eerste jaar ging het op sportief gebied nog wel goed, het tweede seizoen kwam er een andere trainer die het helaas niet zo in mij zag zitten. Gelukkig was het in het tweede team wel erg gezellig, ook niet onbelangrijk natuurlijk.”

Herenigd
Door het leeftijdsverschil speelden broer en zus logischerwijze niet samen in de jeugd. Pas bij de senioren...

(Het complete artikel is te lezen in de Barneveldse Krant van 30 november 2012)U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen