ODIK 1 laat TZ ontsnappen

Vooraf was al duidelijk dat ODIK 1 het moeilijk zou krijgen tegen TZ. De ploeg uit Maartensdijk acteerde vorig seizoen nog in de Hoofdklasse en moet worden beschouwd als een serieuze kampioenskandidaat in deze Overgangsklasse A.

Toch was het achttal van coach Adriaan van Dijk kennelijk niet van plan om zich neer te leggen bij die statistische underdog positie.
Met Jurian op de plek van Corné grepen de rood-witten TZ stevig bij de kladden en kwamen vlot op voorsprong. De altijd bloedfanatieke aanvoerder Hugo wist zijn medespelers tot grote gedrevenheid te inspireren. Mede daardoor bedroeg het verschil tegen het eind van de 1e helft zelfs 4 doelpunten.
Maar TZ, dat behalve veel lengte ook een paar geweldige schutters in de gelederen heeft, knokte zich terug en bepaalde de ruststand op 10-8.

De tweede helft gaf een ander beeld te zien. TZ wist de stand vrij vlot naar 10-10 te trekken en pakte halverwege een 13-14 voorsprong. Het heilige vuur doofde bij een aantal ODIK spelers en een zekere gelatenheid kwam daarvoor in de plaats. Time-outs, wissels, het baatte niet. 
Wel was er nog een aantal fraaie acties te zien, waaronder een blok door Luuk van een vrije bal van TZ (foto rechts). Maar het was niet genoeg. De Maartensdijkers pakten met 15-18 de volle winst en eerlijk gezegd was dat op basis van kwaliteit en inzet wel terecht.

Toch kan worden gezegd dat deze ploeg, die tegen een kampioenskandidaat zo lang overeind blijft, het ver zal schoppen in deze zware competitie. Met de huidige gedeelde derde plek leeft ODIK 1 bepaald niet boven zijn stand. Als alle spelers het op kunnen brengen om tot het laatste fluitsignaal "tot het gaatje" te gaan, gaan ze zeker nog hooge ogen gooien. En met 100% steun van het publiek moet dat kunnen lukken!
De wedstrijdbeelden zijn hier te zien.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen