Voorbeschouwing zaalseizoen ODIK in in het AD

Korfballers Antilopen denken aan middenmoot
 
Aftrap voor zaalseizoen
 

AMERSFOORT De korfballers van Antilopen en ODIK (beide hoofdklasse) en Telstar (eerste klasse) beginnen morgen aan het nieuwe zaalkorfbalseizoen. Antilopen-coach Flip Horrée schat zijn ploeg in als middenmoter, bij ODIK en Telstar liggen de ambities hoger: meedoen om de bovenste plekken.


  
Antilopen-coach Flip Horrée durft er in de week voor de eerste zaalwedstrijd, morgen op eigen veld tegen DOS Kampen, ronduit voor uit te komen. ,,Ik kan moeilijk inschatten of we klaar zijn voor het nieuwe seizoen. We hebben een heel wisselende voorbereiding gehad, maar ik heb wel de indruk dat we groeiende zijn. We zijn verder dan vorig jaar. Ik heb er wel vertrouwen in,” zegt de oefenmeester.
 
Horrée is in Leusden bezig aan zijn tweede seizoen bij Antilopen. Op zijn schouders rust de taak de onregelmatigheid uit het team te halen. Antilopen heeft fases waarin het tot grote hoogten kan stijgen, maar niet veel later ook weer schaamteloos door de ondergrens zakt. Horrée moest, mede door het vertrek van Jaco Schippers en Loes Koring, dit seizoen jonge spelers inpassen. Een proces dat tijd kost. ,,Je moet gewoon incalculeren dat zij in een leerfase zitten.”
 
Volgens Horrée is zijn ploeg in dit zaalseizoen geen titelfavoriet in de overgangsklasse. Dat zijn volgens hem ploegen als DOS Kampen, morgenavond in Leusden de eerste opponent, en Avanti uit Pijnacker. ,,Die ploegen zijn voor ons net een maatje te groot,” schat Horrée in. ,,Ik zie ons als een stabiele middenmoter.” Horrée moet het stellen zonder Demy den Daas, die door drukke studieverplichtingen moest stoppen met korfbal.
 
ODIK
Ook ODIK staat aan de vooravond van een nieuw zaalseizoen. De overgangsklasser uit Barneveld reist morgen naar Zutphen voor de seizoensouverture tegen KVZ. Coach Adriaan van Dijk kijkt uit naar dat moment. ,,In de zaal gaat het allemaal stukken sneller, mede door de schotklok. Wij hebben spelers die daar nog niet zo veel ervaring mee hebben. Tijdens de voorbereiding speelden we heel goede wedstrijden, maar ook mindere. Maar als ik ze dinsdag op de training bezig zag, dan waren ze echt messcherp.”
Van Dijkwil met ODIK een gooi doen naar een plek bij de eerste drie. ,,Met deze ploeg moet dat kunnen. Ik denk dat Rohda, Tweemaal Zes en Oost Arnhem de beste ploegen uit deze poule zijn. We zullen de competitie fel moeten starten, ook al was de voorbereidingstijd aan de korte kant. Dit seizoen is ook gericht op individuele ontwikkeling. Dat is voor de spelers anders dan vorig seizoen. Het is gaaf te zien hoe snel ze dat oppakken.”
 
TELSTAR
Telstar-coach Steven Brink was tevreden over de voorbereiding van de zaaleersteklasser. Niet alle oefenduels werden gewonnen, maar over de ontwikkeling van de ploeg is de coach te spreken. ,,Van Antilopen wonnen we met 13-11. Dat is toch een overgangsklasser,” aldus Brink. De ploeg uit Hoevelaken, die morgen begint met een thuiswedstrijd tegen LUNO, wil graag bovenin meedraaien. ,,Ondanks de forse reisafstanden moet dat kunnen,” denkt Brink. ,,Dan moet het ook een beetje meezitten. Halverwege het seizoen kunnen we de balans opmaken of we met de bovenste ploegen kunnen meedoen.”

Bronvermelding/geschreven door Stan Bos - AD

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen