Korfbalgala geslaagd

Op vrijdagavond 2 november vond het Rijnders Sport Korfbalgala plaats in de Oosterboshal. 
 Als voorbereiding op het komende zaalseizoen bonden de selectieteams van Antilopen, Meeuwen en Odik met elkaar de strijd aan. 

 Voor een redelijk gevulde tribune speelden ODIK en Antilopen de openingswedstrijd.
Vooral de eerste helft draaide de ploeg van Adriaan van Dijk op volle toeren en wist een kleine voorsprong te nemen op de Leusdenaren. In het tweede bedrijf gaf Antilopen meer gas en bracht de schutters beter in stelling. Uiteindelijk leidde dat tot een nipte overwinning van Antilopen.
Enkele wedstrijdbeelden zijn hier te zien.

De ploeg uit Leusden moest daarna gelijk weer aan de bak, nu tegen De Meeuwen uit Putten. Van vermoeidheid was bij Antilopen geen sprake, in tegendeel, ze waren goed warm gedraaid en zette De Meeuwen direct zwaar onder druk. De Puttense ploeg miste nog de scherpte die vooral in de zaalcompetitie van doorslaggevend belang is. Bij een paar centimeters ruimte hebben de echt goeie schutters al voldoende om tot scoren te komen. Met redelijk gemak trok Antilopen de winst naar zich toe en kon zich daarmee al tot toernooiwinnaar uitroepen.
Foto's van deze wedstrijd zijn hier te zien.

In de derde wedstrijd, Meeuwen tegen ODIK, moest dus worden uitgemaakt wie het zilver en wie het brons omgehangen zou krijgen. Lang werd het publiek over het antwoord op die vraag niet in spanning gelaten. ODIK nam het heft direct in handen en gaf Meeuwen het nakijken. Niet alleen de topschutters Gilbert en Luuk waren op dreef, ook de andere 6 spelers deden regelmatig een duit in het zakje. Tegen het eind van de wedstrijd wist De Meeuwen de ruime achterstand nog wel iets te verkleinen, maar ODIK won toch overtuigend.
Het slotaccoord werd door Luuk gegeven met een acrobatische doorloopbal, waarbij hij in de vlucht de bal onder zijn benen door haalde en met één hand doetreffend wist af te ronden (foto rechts).
Beelden van deze wedstrijd kan je hier zien

De prijsuitreiking vond plaats in een goed gevulde ODIK-kantine. Heleen Idema, verantwoordelijk voor de organisatie van dit toernooi, deelde de prijzen uit en werd terecht door voorzitter Melis de Vries in het zonnetje (en de bloemen) gezet.
Ook bedankte Melis hoofdsponsor Rijnders Sport en cosponsor Schuiteman Accountants. Natuurlijk werden ook de scheidsrechters en hun assistenten niet vergeten.
Foto's van deze ceremonie protocollaire staan hier .

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen