ODIK A1 behaalt monsterscore in afscheidswedstrijd Loraine

Slecht nieuws voor ODIK A1 en vooral voor ODIK topper Loraine deze week: om gezondheidsredenen werd twee keer intensief trainen en elke zaterdag een wedstrijd haar te veel, waardoor ze de moeilijke keuze heeft moeten maken om na de eerste veldhelft te stoppen met korfbal. Doel vandaag was Loraine een leuke afscheidswedstrijd te bezorgen en ondanks het anti-korfbal van tegenstander Wolderwijd A1 lukte dit zeer goed.
Na een 12-5 ruststand werd Wolderwijd met 24-8 van het veld geveegd.

Met een half uurtje vertraging en een heerlijke regenbui ging de wedstrijd voor ODIK A1 flitsend van start, Jochem had er zin in vandaag en tekende van afstand voor de openingstreffer. Ook de eerste Wolderwijd aanval was, door een onnodige strafworp, een goal. Ard, Janneke en Joska (2) brachten ODIK al snel op een ruime 5-1 voorsprong, maar Wolderwijd gaf zich nog niet zo gemakkelijk gewonnen. De hele wedstrijd werd er stug achterverdedigd en aanvallend vlogen er van grote afstand een paar ballen in. Bij 6-4 leek het nog een wedstrijd te worden, maar met 6 goals op rij stelde ODIK orde op zaken. Vlak voor het rustsignaal kregen we nog een doorloopbal tegen en dus gingen we met 12-5 voorsprong de rust in.

Hier werd afgesproken om de tweede helft weer op 0 te beginnen en minimaal een even ruime marge op te bouwen als in de eerste helft: een monsteroverwinning was dus de doelstelling.

En die monsteroverwinning zou er komen.

De start van de tweede helft was voor Wolderwijd. Een strafworp in de eerste aanval betekende 12-6, en de eerste 8 minuten zou ODIK niet tot scoren komen door het nog stuggere achterverdedigen van Wolderwijd. Ook de stip die we verdienden werd niet benut.Janneke, goed voor 4 treffers vandaag, brak van afstand de ban, waarna Ard met de 100e competitietreffer (dat wordt trakteren Ard!) de 14-6 op het scorebord zette.
Een mooi opgezette aanval betekende een doorloopbal voor Loraine, snel gevolgd door een loepzuiver afstandsschot van Joska.


Het arme Wolderwijd kwam er niet meer aan te pas en de doelpunten volgden elkaar in rap tempo op. Dankzij sterk reboundwerk konden de schutters blijven herhalen en met name Janneke en Joska maakten daar in deze fase goed gebruik van.

Stefan bekroonde zijn sterke optreden met de 20e ODIK treffer van de dag: 20-7. In de slotfase wist Wolderwijd nog een verre afstandstreffer te produceren. Ard, Joska, Jochem en Stefan zorgden voor de laatste ODIK treffers.
Met nog een minuut op de klok werd Loraine in het zonnetje gezet. Zij speelde vandaag een fantastische wedstrijd en was met twee treffers, een stip mee, veel onderscheppingen en rebounds en perfect steunwerk erg belangrijk voor haar vak en het team. Mandy mocht haar aflossen en deed dit met een dikke knuffel en een grote knuffelbeer.Vlak na de wissel floot de prima leidende scheidsrechter Albert van Reenen af en werd Loraine ook door de rest van het team geknuffeld, bedankt, gefotografeerd en gecomplimenteerd. Het moge duidelijk zijn dat ze erg gemist gaat worden binnen de lijnen. Gelukkig blijft ze op de zaterdagen als teambegeleider actief voor ODIK A1.

Al met al een positief slot van een eerste veldhelft waarin ODIK zichzelf met 4 verliespunten veel te kort heeft gedaan. In de zaal mogen we het een niveautje hoger proberen en zullen wedstrijden als vandaag niet meer voorkomen. Handhaving is het doel en het vertoonde spel biedt perspectief. Vandaag werd eindelijk een normaal schotpercentage behaald en direct knallen we door naar 24 goals. Nu eerst een lekker weekje vrij voordat we 23 oktober weer van start gaan.

Scores ODIK A1: Joska (7), Ard (6), Janneke (4), Jochem (3), Loraine (2) en Stefan (2)
Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen