ODIK - Dindoa, een Dijk van een wedstrijd

ODIK 1 doet het tot nu toe prima in de Overgangsklasse D. Om in de bovenste regionen mee te blijven draaien moest er van aartsrivaal Dindoa worden gewonnen.  Vooraf gaf aanvoerder Hugo aan te rekenen op een ruime overwinning. In de eerste helft zag het daar niet naar uit. Om en om scorend bleef Dindoa de rood-witten van coach Adriaan van Dijk hinderlijk volgen. Bij ODIK hadden vooral Luuk en Gilbert het visier op scherp staan, terwijl bij Dindoa het dames kwartet excelleerde. De ruststand van 12-11 gaf nog reden tot gerustheid.
Na de thee lukte het ODIK om een klein gaatje te slaan. Bij een verschil van drie doelpunten ging Dindoa, in een poging om weer aan te haken, te gehaast en onzorgvuldig spelen, waardoor ODIK de wedstrijd langzaam maar zeker naar zich toe kon trekken. Met nog een klein kwartier te spelen kwam met 20-16 de veilige haven in zicht. Topschutter Luuk maakte plaats voort Jurriën en ook Malou kreeg tegen het eind nog de gelegenheid om haar voorlopig afscheid (zij gaat 10 weken naar Afrika) met een invalbeurt luister bij te zetten. Haar eerste aktie was een doorbraak, die gelijk een doelpunt opleverde.


Al met al heeft Adriaan ("Aad") van Dijk een evenwichtig team weten te bouwen, waarbij goede sfeer, vertrouwen en werklust belangrijke toegevoegde waarden zijn. Aad heeft iedere speler in de voor hem/haar sterkste functie gezet, waardoor Odik een "Dijk van een wedstrijd" op de mat wist te leggen.

Op de 27-20 overwinning viel danook niets af te dingen.
Tenslotte lijkt me een compliment voor de scheidsrechter op zijn plaats. Hij volgde het spel op de voet, floot uitstekend en wist daarbij steeds vriendelijk maar gedecideerd te blijven. Uiteraard werd er langs de lijn door notoire mopperaars commentaar gegeven, maar dat lijkt helaas onderdeel van het ODIK-dna te zijn.

Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien. Om de foto's goed te kunnen bekijken wordt Window's gebruikers geadviseerd om "F11" (volledig scherm) te gebruiken en in het balkje boven aan de foto op het icoontje met de 4 pijltjes (schermvullend) te klikken.

Reacties  

# scheidsrechterMelis de Vries 08-10-2012 08:22
Helemaal eens met het compliment voor deze scheidsrechter! !

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen