Teamouders: wat doen ze precies?

ODIK kent sinds dit seizoen teamouders. Wat is het idee daarachter en wat doen de teamouders precies? Dat leggen we je uit. 
 
Een team-ouder is een vader, moeder of wettelijk vertegenwoordiger van een jeugdspeler, die de trainers en coaches van een team ondersteunt. 
De team-ouder probeert signalen op te pikken over wat er leeft binnen en rond het team en vormt een aanspreekpunt en klankbord  voor de spelers en andere ouders.
De team-ouder organiseert en verdeelt diverse taken die door of rond het team verricht moeten worden, zoals b.v. een wasschema voor de shirts en een indeling van bardiensten door ouders van spelers van het team. 
De team-ouder heeft regelmatig contact met de trainer / JTC coördinator.
 
Kortom: de teamouders spelen een belangrijke rol binnen de jeugdteams en helpen de vaak jonge trainers en coaches, zodat die zich helemaal kunnen focussen op het beter maken van spelers en het spelplezier binnen teams. 
 
We zijn blij dat inmiddels (bijna) alle teams een teamouder hebben. De werkwijze met teamouders is de opvolger van de Ouder Advies Groep, waarin enkele ouders met ODIK meedachten over jeugdteams. We denken dat door de teamouders er nog kortere lijnen ontstaan tussen ouders, jeugdspelers, trainers, coaches en de JTC. Ook bij veel andere korfbalverenigingen en sportclubs wordt gewerkt met dit model en zijn de ervaringen positief.

Mocht je vragen hebben over de rol en taak van teamouders? Laat het dan even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen