ODIK stelt privacybeleid op

25 mei gaat de nieuwe Europese privacywetgeving (AVG) in. ODIK heeft privacybeleid opgesteld om te voldoen aan de eisen van de nieuwe wet. Lees wat we doen met jouw gegevens en hoe het zit met foto's en bijvoorbeeld WhatsApp-groepen. 
Over de AVG heb je ongetwijfeld al wel wat gehoord. Met die wet wordt de privacy van burgers beter beschermd. Bedrijven en organisaties mogen alleen met een goede reden jouw gegevens verwerken, moeten die goed beschermen en je krijgt meer rechten om je gegevens in te zien, aan te passen of te verwijderen.

De regels gelden ook voor sportverenigingen. Daarom heeft ODIK onlangs privacybeleid (klik hier voor het plan) opgesteld. Daarin staat onder meer welke persoonsgegevens ODIK verwerkt, hoe we die beheren, met wie we ze delen en hoe we ze beveiligen. Veel is vanzelfsprekend. Zo delen we gegevens van spelers via Sportlink met het KNKV. Anders kan je geen wedstrijden spelen. Maar er zijn ook punten waar je misschien niet aan gedacht hebt. Zo maken we bijvoorbeeld regelmatig foto’s tijdens wedstrijden en ODIK-activiteiten. En bijna elk team heeft wel een eigen WhatsApp-groep. Ook dat is privacygevoelig. In het plan kun je lezen hoe we daarmee omgaan. 
 
Het privacybeleid is niet iets wat nu klaar is en onder in een la kan. We blijven er aan werken en zullen er je af en toe ook over informeren. Voor ODIK is jouw privacy namelijk belangrijk. Je gegevens zijn bij ons in veilige handen en we doen er alles aan om dat zo te houden.   
 
 
 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen