'Op naar de finale tegen MIA'

ODIK verplettert Spirit in derby
 
Spirit 14
ODIK 31
 
[VOORTHUIZEN/BARNEVELD] ODIK is nog één overwinning verwijderd van het zaalkampioenschap in de eerste klasse. De Barnevelders wonnen met overmacht de 'halve finale' - zoals Hugo van Woudenberg de derby tegen Spirit bestempelde - en ze kunnen zaterdag de titel binnenhalen tegen naaste belager MIA.
Hoewel ODIK met zestien overwinningen op zak 'het spoor' overstak voor de ontmoeting met Spirit, was de koploper niet gerust op een goed resultaat. Spirit had thuis nog niet verloren en onder meer van nummer twee MIA gewonnen.
Spirit wilde die ongeslagen thuisstatus behouden en het slechte resultaat van vorige week tegen Noviomagum wegspelen. De Voorthuizenaren begonnen scherp en trakteerde het publiek op een 2-0 voorsprong. Na drie keer knipperen was het echter 2-6 voor ODIK; de rood-witte machine was op stoom geraakt en denderde als een trein over Spirit heen.
,,Voor de pauze was het een kansloze missie'', concludeert Spirit-coach Herman van Gunst. ,,ODIK was drie maten te groot. Ze schoten met scherp en verdedigden erg goed.''
ODIK ging met een 7-22 voorsprong rusten; Van Woudenberg bestempelt het als de beste helft van het seizoen. ,,Ik ben ongelooflijk trots op mijn ploeg, hoe zij de energie en de mentaliteit opbrengen om door te blijven gaan.''
De derby was gespeeld, Luuk van de Kuilen en Willianne Davelaar kregen rust en het was de tijd uitzitten tot het laatste fluitsignaal klonk.
Spirit herpakte zich nog redelijk, maar kon de nederlaag niet meer voorkomen. Daar kwam tien minuten voor tijd nog een extra verlies bij; Anne-Bertien de Vente viel met een enkelblessure uit en mist waarschijnlijk het duel met Rigtersbleek.
 
[FINALE] De titel is na de derbyzege binnen handbereik voor ODIK. Het verschil met de nummer twee MIA blijft vier punten, waardoor de Barnevelders zaterdag voor eigen publiek in een finale tegen MIA de titel kunnen behalen. 
 
[Spirit: Lejon Bruinekreeft 6, Richard van Beek 2, Rutger Sloothaak 2, Danny van Burken 2, Anneke van Puurveen 1, Anne-Bertien de Vente 1.]
[ODIK: Ivo Bronts 8, Cees Snoei 6, Gilbert Punt 5, Luuk van de Kuilen 5, Else de Vries 3, Lydia Kas 2, Willianne Davelaar 1, Jordi van Kattenbroek 1.]

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen