Geurt van Losenoord-bokaal voor Nel Bokhorst

Traditiegetrouw wordt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van ODIK de "vrijwilliger van het jaar" gekozen en beloond met de Geurt van Losenoord bokaal. Deze wisselbeker wordt uitgereikt aan ODIK'kers die zich hebben onderscheiden door uiteenlopende vormen van vrijwilligerswerk.  

De naamgever van deze bokaal, Geurt van Losenoord, was in de vorige eeuw één van de grondleggers van onze korfbalvereniging.

Op de krantenfoto hiernaast, van 30 jaar geleden, staat hij als speler van ODIK 4 rechts achteraan.

In de aanloop naar de bekendmaking van de winnaar 2018 vroeg Kasper aan een aantal leden wat zij kenmerkend vinden voor een Vrijwilliger van het jaar.
Het werken "achter de schermen" en een "grote variatie" aan werkzaamheden werden regelmatig genoemd.

Elze de Vries, die de bokaal in 2017 in de wacht sleepte, werd gevraagd om de naam bekend te maken en de beker over te dragen.
"Het is een vrouw", verklapte ze alvast.
Door het noemen van hetgeen deze vrouw tijdens haar lange loopbaan bij ODIK allemaal gedaan heeft, ontstond langzaam het beeld van de winnares 2018:
Trainster van jonge jeugd, bardienst, schoonmaken, oliebollen bakken, activiteiten organiseren, wedstrijdsecretaris, jubileumcommissie enz. enz.

Het kon er maar één zijn: Nel Bokhorst!
Ook Nel is, net als Geurt van Losenoord, één van de ODIK'kers van het eerste uur en heeft ooit ook samen met hem in hetzelfde team gespeeld, zoals uit de krantenfoto blijkt; zij zit vooraan, 2e van rechts.

Nel was totaal verbouwereerd door de toekenning van deze dik-verdiende prijs en nam hem met rode konen in ontvangst.
Een aantal foto's van de verkiezing is hier te zien.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen