Geslaagde clinic

De clinic voor de jeugd, verzorgd door de ODIK selectie, is een groot feest geworden! In tegenstelling tot de slechte weersvoorspelling was het droog en af en toe zonnig, zodat alles zich lekker buiten op het veld kon afspelen.  

Tijdens het eerste deel deden de spelers van de D, E en F de clinic en bogen de spelers van de A, B en C zich over de lakens om spandoeken te maken.
In het tweede deel van de middag werden die rollen omgedraaid.

Tijdens de clinic werd er geleerd hoe je moet gooien en vangen, hoe je een doorloopbal moet nemen en wat een goede schothouding is. De selectiespelers deden alles voor en begeleidden groepjes spelers bij de palen.

De jongste groep deed ook nog "veel tegen één", waarbij een groepje kinderen de opdracht kreeg om 2 seletiespelers van scoren af te houden. Daarbij was alles toegestaan; vastpakken, omduwen, tackelen en noem maar op. Dat leverde spectaculaire acties op!

De oudste groep speelde elk gedurende 10 seconden "1 tegen 1". Daarbij wist Arjan de show te stelen door een inspeel pass van Cees gigantisch hard af te blokken!

Het meest hilarische onderdeel van de clinic was het "malle balle spel", waarbij de opdracht was om met een groepje de meest vreemde soorten van doorloopballen te nemen.
Er werden koprollen gemaakt, piramides gemaakt, op elkaars nek geklommen enz.

Na afloop werd er gezamenlijk patat gegeten en limodade gedronken.

Het was al met al een bijzonder geslaagde en leerzame middag, die er om vraagt om tot traditie te worden verheven.
Bovendien bleek het een perfekte manier om de jeugd kennis te laten maken met de selectie en omgekeerd.
Voor de ODIK-aanwinsten Ivo en Anke was het daarbij een prettige en relaxte introductie in de club.
Complimenten en dank aan Hugo & Kasper en hun spelers, aan de aktiviteitencommissie en de kantinecommissie voor deze geslaagde clinic!!

Foto's van deze middag zijn te zien bij: Clinic , Malle Balle en Spandoeken

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen