Voorbeschouwing ODIK 1 – Sparta Nijkerk 1

Zaterdag staat er voor ODIK een ware kraker op het programma als streekgenoot Sparta uit Nijkerk op bezoek komt. Dit is sowieso al een bijzonder treffen gezien de relaties die er bestaan tussen beiden clubs, maar gezien de stand op de ranglijst is het een extra beladen wedstrijd.  
Beiden ploegen zijn namelijk nog niet in veilige haven. Sparta staat momenteel op de veilige zesde plek. ODIK staat door de winst van Victum afgelopen zaterdag met 2 punten minder momenteel op de laatste plaats. Met nog 3 wedstrijden te spelen wordt er dan nu ook de fase ingegaan waarin de kaarten geschud gaan worden.
 
Sparta steekt momenteel nog niet in grootste vorm. De wedstrijden in de tweede helft van de veldcompetitie werden op één na allen verloren, maar er was wel een knap gelijkspel tegen MIA. Verder valt te vermelden dat Sparta steeds vrij minimaal verliest en dat de laatste wedstrijd verloren werd van van Spirit met 18-22.
ODIK heeft in de tweede helft van de veldcompetitie alleen de derby tegen en bij Spirit gewonnen. Afgelopen zaterdag was er een verlies tegen het waarschijnlijk zaterdag kampioen zijnde HKC uit Hardinxveld-Giessendam. De ploeg speelde dan ook als een kampioen, en er viel helaas weinig op dit verlies af te dingen.
 
Vooruitkijkend speelt Sparta nog tegen ODIK, Noviomagum en HKC. Waar genoemd moet worden dat Noviomagum haar beste spelers naar het tweede verplaats heeft om dit team voor degradatie te behoeden. Wat dat betreft lijkt Sparta dus goede papieren te hebben. ODIK speelt nog tegen Sparta, MIA en uitgerekend in de laatste wedstrijd tegen Victum. De wedstrijd van aanstaande zaterdag is goed en wel beschouwd dus een van de laatste opties om handhaving in eigen hand te houden, en hopelijk van de laatste plaats te komen (ook een gedeelde 7e plek is hierbij denkbaar). Voor beiden ploegen is het dus zaak om zaterdag een resultaat te behalen.
 
Sparta kennen we bij ODIK zoals genoemd maar al te goed. Oud-ODIK spelers in de selectie, de nieuwe hoofdtrainer voor ODIK 1, overige bekenden van de technische staf en spelers die elkaar van binnen en buiten het veld kennen. Het zijn allemaal bijzondere ingredienten voor een wedstrijd die de nodige spanning met zich mee brengt, zeker gezien het belang van deze editie. De vorige wedstrijd in Nijkerk eindigde in een teleurstellende 15-14 dus hopelijk is er zaterdag het moment om ons te revancheren. U bent dan ook van harte uitgenodigd om deze derby te aanschouwen.
Hopelijk zijn jullie er als supporters op dit moment, wanneer wij jullie het hardst nodig hebben!
 
ODIK 2 speelt voorafgaand tegen NKC’51 2 uit Nijverdal. ODIK heeft 4 punten meer dan NKC die op de 6e plaats staat. In Nijverdal werd er met 12-18 gewonnen dus hopelijk kunnen er zaterdag weer 2 punten bijgeschreven worden in een poule waar de degradanten en de kampioen wel bekend zijn.
 
Kortom zaterdag 13 Mei:
ODIK 1 – Sparta (N) 1                    15:30                     Sportpark Oosterbos, Barneveld
ODIK 2 – NKC’51 2                        14:00                     Sportpark Oosterbos, Barneveld
 
Tot zaterdag!!
 
P.S. de kantine is as. zaterdag langer geopend dan u van ons gewend bent. Dit wordt verzorgd door Floor vd Kuilen en Cor Lam.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen