Voorbeschouwing HKC 1- ODIK 1

Aanstaande zaterdag speelt ODIK 1 tegen de koploper HKC uit Hardinxveld-Giessendam. De ploeg staat 4 punten los van de rest, dus dit kan met recht een uiterst moeilijke uitwedstrijd genoemd worden. 

Na 2 weken rust staat er voor ODIK 1 dus een uiterst moeilijk affiche op het programma. Er wordt gespeeld tegen een ploeg die dit seizoen kwalitatief erg goed is, en het resultaat is daar ook naar. In de zaal is men reeds kampioen geworden en ook op het veld staat men dus bovenaan. Er wordt dynamisch gespeeld door dit allround team, wat dit dan ook een moeilijk te verslaan team maakt.
HKC is in deze poule namelijk een redelijk ongenaakbare koploper. Kanttekening die hierbij geplaatst moet worden is dat de ploeg over het algemeen haar wedstrijden niet altijd overtuigend wint, maar eerlijk is eerlijk; dit is op het veld niet altijd zo eenvoudig. De ploeg uit Hardinxveld-Giessendam heeft momenteel 3 verliespunten en staat hiermee op 17 punten uit 10 wedstrijden. Er werd 3 keer gelijkgespeeld, 2 keer tegen Spirit en eenmaal tegen Sparta Nijkerk.
In een niet zo goede wedstrijd werd de heenwedstrijd in Barneveld met 9-14 verloren. Duidelijk moge  zijn dat er wel uit een heel speciaal  vaatje getapt moet worden om HKC het eerste verlies toe te brengen.
 
ODIK dan heeft de weg naar boven nog niet echt gevonden. De laatste thuiswedstrijd was er weer eentje om niet lang bij stil te blijven staan. Voor de groep en uiteraard voor supporters tegenvallend en frustrerend. Zeker ook omdat er sporadisch wel een uiterst hoog niveau behaald wordt. De kwaliteit zit dan ook in de groep, en wij blijven wekelijks werken om dit naar boven te halen. Er komen hele spannende weken aan in deze competitie dus het belooft nog een intens einde te worden. Zaterdag dan ook de kans om er vol voor te gaan en te zien waar het schip strandt. Onverwachtse overwinningen hebben we dit seizoen vaker behaald, dus er is altijd een kans op resultaat.
 
ODIK 2 speelt zaterdag in Enschede tegen Rigtersbleek 2. De tukkers staan laatste en hebben slechts 1 punt behaald. Op papier een eenvoudige wedstrijd dus. Echter de sportliefhebber weet dat op deze manier een wedstrijd niet ingegaan kan worden en dat een balletje raar kan rollen. Het devies is dan ook hier; geen onderschatting en het eigen niveau halen.
 
Kortom zaterdag 6 mei:
 
HKC (HA) 1 – ODIK 1                      15:30     Sportveld Boven Hardinxveld, Hardinxveld-Giessendam 
 
RIgtersbleek 2 – ODIK 2                  17:00     Rigtersbleekcomplex, Enschede

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen