Voorbeschouwing Synergo 1 – ODIK 1

Zaterdag staat er voor ODIK 1 een uiterst belangrijke wedstrijd op het programma. Er zal gespeeld worden tegen het reeds gedegradeerde Synergo. Winst is noodzakelijk voor ODIK 1 om definitief veilig te zijn.  
Als ODIK 1 zijnde kunnen we stellen dat we een goede fase beleven in de competitie. Deze prestaties komen op het moment dat het moet, de punten waren, en zijn immers hard nodig. Afgelopen zaterdag werd misschien wel de beste prestatie geleverd; in Voorburg werd er gewonnen van VEO 1. VEO ging na de winst op de koploper nog vol voor het kampioenschap, het is dan ook een uitstekende prestatie om dan in een uitwedstrijd de winst binnen te halen. Met een nagenoeg oude en vertrouwde basisopstelling was er na een goede eerste helft (15 doelpunten), er in de 2e helft sprake van consolidatie en werd de winst uiteindelijk binnengehaald met 17-19.
Gevolg van deze winst is dat er in de afgelopen vier wedstrijden er driemaal gewonnen werd (Er was alleen verlies tegen Rigtersbleek) waardoor er momenteel 11 punten behaald zijn. Hiermee staan we momenteel op de ‘veilige’ 5e plek.
 
De concurrentie is echter nog niet uit het zicht. Rigtersbleek verloor zaterdag verassend van hekkensluiter Synergo en staat hiermee één punt achter ODIK. Victum pakte verassend één punt tegen de koploper, en staat hiermee op 2 punten achterstand. Beide ploegen spelen zaterdag tegen elkaar, een echte kraker dus.
 
Om zaterdag van alle zorgen af te zijn moet er dus zaterdag gewonnen worden van Synergo. Met nog twee te spelen wedstrijden wordt er bij winst een van de concurrenten op een gat gezet van 3 of 4 punten, wat uiteraard niet meer te overbruggen is. Synergo is reeds gedegradeerd maar hier mag zeker niet minachtend of met onderschatting naar gekeken worden. De ploeg is net als ODIK niet altijd even compleet geweest, en de overstap van de zondag 2e klasse naar deze zaterdag 1e klasse poule bleek een grote. Aanvullend heeft Synergo in de thuiswedstrijd één punt behaald in de wedstrijd tegen ODIK, een duidelijke waarschuwing dus. Rigtersbleek kan hier overigens over meepraten aangezien het in deze cruciale fase van de competitie onderuit ging, wat Synergo haar eerste winst opleverde van deze competitie.
 
Oftewel; een gewaarschuwd mens telt voor twee. Zaterdag zal de focus wederom goed moeten zijn en zal er gestreden moeten worden om wederom een winst binnen te halen. Het zou leuk zijn als er wat ODIK supporters bij zijn in het toch niet onwijs verre Utrecht. Hopelijk zijn er wat supporters die ons naar handhaving toejuichen!
 
ODIK 2 maakte er zaterdag een ware thriller van. Men dacht in de laatste minuut de wedstrijd tegen VEO 2 te verliezen, maar in de dying seconds viel de gelijkmaker aan rood-witte kant. Hierdoor heeft ODIK 2 goede zaken gedaan voor handhaving. Zaterdag staat er een lastige uitwedstrijd tegen Dalto 4 op het programma, vorige keer werd er ruim verloren, dus het zal een pittig potje worden.
 
Nog even terugkomend op de A1 en ODIK 3 die bij Antilopen speelden afgelopen weekend. De A1 kon het helaas niet bolwerken tegen een Antilopen A1 wat uit de startblokken schoot, een 19-12 verlies was het gevolg.
ODIK 3 won zaterdag wel (12-14)! Een super prestatie. Het kampioenschap hebben ze hierdoor in eigen hand. Zaterdag wel meteen de volgende topper op het programma; DVO 6. De ploeg staat 2e met een gelijk puntenaantal als ODIK 3, maar met een wedstrijd meer gespeeld. Winst is vermoedelijk noodzakelijk om kampioen te worden!
 
Kortom zaterdag 18 februari;

Synergo 1                           -              ODIK 1                  18:55                     De Dreef, Utrecht
 
Dalto/BNApp.nl 4                 -              ODIK 2                  20:55                     Hoenderdaal, Driebergen
 
 DVO/ Accountor 6              -              ODIK 3                  21:00                     DVO-hal, Bennekom

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen