Voorbeschouwing VEO 1 – ODIK 1

Aanstaande zaterdag staat er voor ODIK 1 een van de verdere uitwedstrijden op het programma. Er zal gespeeld worden in Voorburg tegen VEO. De ploeg staat op een verdienstelijke tweede plaats en is nog in de race voor het kampioenschap, geen makkelijke opgave dus.

Afgelopen zaterdag werden er in een spannende pot belangrijke punten gepakt tegen Telstar. Vroeg in de wedstrijd werd door ODIK het initiatief genomen, en deze werd niet meer afgestaan. Door deze welkome 2 punten staat ODIK nog steeds op de 6e plaats, met één puntje voorsprong op Victum, en één punt achter Rigtersbleek. De concurrent Victum won van Synergo, die door het verlies niet meer van de laatste plaats af kunnen komen, en dus gedegradeerd zijn. Feit blijft dat we dus als ODIK nog steeds elk punt broodnodig hebben. De spreekwoordelijke kaarten zijn in de onderste regionen van de poule namelijk nog zeker niet geschud.

Aanstaande zaterdag dus de club uit voorburg en omstreken op het programma. VEO staat zoals gezegd op de tweede plaats. Afgelopen zaterdag bezorgde het de koploper DOS (W) haar tweede verlies van deze competitie, waardoor VEO nog volledig in de race is. Het is voor de ploeg hopen op een foutje van de koploper, en daarnaast uiteraard zelf haar wedstrijden te winnen. Beide ploegen zullen dus vol voor de punten gaan en dit kan wel eens een interessante wedstrijd opleveren. Op de site van VEO valt te lezen dat de club wel zin heeft in een lekker gebraden Barnevelds kippetje, en dit willen wij uiteraard voorkomen. Om wat weerstand te bieden; hopelijk zijn we er zaterdag als de kippen bij, en kunnen we op een gegeven moment zeggen; kip ik heb je.  Overigens werd er in de thuiswedstrijd tegen VEO na een vroege achterstand met 19-21 verloren.

Bij VEO spelen de reserves na de hoofdmacht, dus ODIK 2 speelt na ODIK 1 tegen logischerwijs VEO 2. Voor ODIK 2 is deze wedstrijd van groot belang. Door de knappe winst op Telstar 2 heeft ODIK 2 goede zaken gedaan richting handhaving, en daar kan een mogelijke winst op VEO nog meer aan bijdragen. VEO 2 staat op de gevaarlijke zevende plek. Indien ODIK 2 wint neemt het 5 punten afstand van deze ploeg en vestigt het zich wederom stevig in de middenmoot. 

We zijn als selectie benieuwd of er supporters zijn die het aandurven om de trip naar Voorburg te wagen, wij hopen het in ieder geval! We gaan er weer tegenaan.

Wilt u als ODIK supporter het dichter bij huis zoeken: dat kan. Zowel de A1 als ODIK 3 spelen zaterdag uiterst belangrijke wedstrijden in Leusden tegen respectievelijk Antilopen A1 en 2. Willen de ploegen een gooi gaan doen naar het kampioenschap, dan zal men zaterdag van de huidige koploper moeten winnen!

Kortom:
VEO 1 – ODIK 1                                                         19:15                Essesteyn, Voorburg
VEO 2 – ODIK 2                                                         20:30                Essesteyn, Voorburg
Antilopen/ Lancyr Deelen 2 - ODIK 3                             18:00                De Korf, Leusden
Antilopen / Lancyr Deelen A1 - ODIK A1                       16:45                De Korf, Leusden

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen