Voorbeschouwing Rigtersbleek/Cottus 1 – ODIK 1

Na de winst afgelopen zaterdag op directe concurrent Victum zal er aanstaande zaterdag wederom een belangrijke wedstrijd gespeeld worden. Ditmaal een wedstrijd die in wat verdere oorden gespeeld gaat worden,  er zal gespeeld worden in Enschede tegen Rigtersbleek/Cottus 1. ODIK heeft afgelopen zaterdag gedaan wat het moest doen en boekte een prachtige overwinning. Hiermee heeft men zich weer tussen de concurrenten genesteld en hiermee belooft het dus een spannend einde van de competitie te worden. Er was tegen Victum sprake van goede teamprestatie waarbij de ingepaste spelers uiteraard de grootste complimenten verdienen. Daarnaast was het mooi om te zien dat de hal goed gevuld was en men gehoor heeft gegeven aan de oproep om ons te komen steunen.
 
Aanstaande zaterdag dan; Rigtersbleek is een club waarmee we bekend zijn. In de voorbeschouwing op de thuiswedstrijd werd reeds vermeld dat in de velcompetitie van het afgelopen seizoen Rigtersbleek en ODIK in een degradatiestrijd verwikkeld waren en uiteindelijk beiden ploegen zijn gedegradeerd. In de thuiswedstrijd kwamen de tukkers er niet aan te pas. Er werd snel tegen een grote achterstand aangekeken door een bliksemstart van ODIK 1. Er werd even teruggekomen maar vervolgens liep ODIK 1 wederom uit en kwam de overwinning niet meer in gevaar. De ploeg meldt zelf op haar website dat niemand zijn of haar niveau haalde in deze wedstrijd en dat ze gebrand zijn op een goed resultaat.
 
Dit zaalseizoen is de ploeg uit het oosten nog zeker niet in veilige haven. De naar de plaatselijke textielfabriek vernoemde club heeft momenteel 8 punten in de pocket en staat hiermee op de vijfde plaats. Men staat slechts één plek en een punt boven ODIK, en twee punten, en twee plekken boven Victum. Met het oog op de gevaarlijke zevende plek is er momenteel dus weinig beslist en staan ploegen dicht bij elkaar. De competitie duurt dan ook nog 5 wedstrijden waarin de beslissingen gemaakt gaan worden. Wat nog wel vermeld kan worden is dat door de overwinning van ODIK op Victum de laatste plek door  Synergo nog vaster bezet wordt. De ploeg staat nog altijd op 1 punt en het gat tot de nummer 7 is nu opgelopen tot 5 punten.
 
Aanstaande zaterdag zal er net als afgelopen zaterdag gestreden worden voor een goed resultaat. Uiteraard wordt het wederom een lastige wedstrijd en zal er weer tot het uiterste gegaan moeten worden. Indien u er niet bij bent, gaan we er in ieder geval vanuit dat u ons in gedachten steunt!
 
ODIK 2 kwam afgelopen zaterdag helaas tekort tegen de koploper. Scorend kon men een tijdje mee maar uiteindelijk kon men tegen het scorend geweld van vooral het herenkwartet niet op en werd het een 17-23 verlies. Aanstaande zaterdag mag men tegen de hekkensluiter aantreden; Tilburg 2. De ploeg staat puntloos onderaan dus hopelijk gaan de punten binnengehaald worden!
 
Zaterdag 28 Januari:
Rigtersbleek/Cottus 1 - ODIK 1       16:20     Diekmanhal, Enschede
Tilburg 2 - ODIK 2                              17:15     Westerwel, Tilburg

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen