Afgelasting uitwedstrijden jeugdteams i.v.m. sneeuw en ijzel

In verband met sneeuw en ijzel vinden we het niet verantwoord dat jeugdteams de weg op gaan. Daarom hebben we besloten om alle uit-wedstrijden van jeugdteams voor zaterdag 7 januari uit het programma te halen.

In de afgelopen nacht is de weerssituatie snel verslechterd. De wegen in grote delen van Nederland zijn spekglad, er hebben al tientallen ongelukken plaatsgevonden en delen van snelwegen zijn dicht of hebben een lagere rijsnelheid. Het KNMI verwacht dat de gladheid tot minimaal het middaguur aanhoudt en in het oosten van het land zelfs de hele dag. Rijkswaterstaat adviseert om alleen de weg op te gaan als dat noodzakelijk is.

Al met al vinden we dat geen verantwoorde omstandigheden om jeugdleden de weg op te sturen. Daarom hebben we als bestuur besloten om jeugdteams niet te laten afreizen naar uitwedstrijden. Voor seniorenteams geldt dat we hen de vrijheid geven om een eigen beslissing te nemen. Wel geldt: neem geen risico’s en wees voorzichtig. Veiligheid staat ten alle tijden voorop.

Trainers worden via de JTC geïnformeerd over wat er moet gebeuren. In ieder geval dient de tegenstander zo snel mogelijk geïnformeerd te worden. Niet-gespeelde wedstrijden zullen in een later stadium moeten worden ingehaald. 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen