Gaan de uitwedstrijden door i.v.m. kans op sneeuw en ijzel?

Zaterdag 7 januari spelen veel ODIK-teams een uitwedstrijd. De weersvoorspellingen zijn slecht: kans op sneeuw en/of ijzel. Welke consequenties heeft dat?
Het KNKV gaat vooralsnog niet over tot het afgelasten van wedstrijden (lees hier de communicatie vanuit het KNKV). Dat betekent dat het de verantwoordelijkheid van de club zélf is om al dan niet af te reizen of eerder te vertrekken. Mochten verenigingen besluiten niet af te reizen, dan dienen ze de ontvangende vereniging, de scheidsrechter en het KNKV via het formulier “niet gespeelde wedstrijd” te informeren over hun besluit. 
 
Als bestuur van ODIK vinden we het lastig om nu in te schatten hoe de situatie morgenvroeg op de weg is. Ook is het mogelijk dat sommige locaties beter te bereiken zijn dan andere. Vooralsnog stellen we ons daarom op het standpunt dat het aan trainers/coaches van jeugdteams danwel aan rijdende ouders zelf is om te beslissen of ze morgen de weg op willen en durven te gaan en of dat in hun ogen verantwoord is. Als dat niet het geval is, respecteren en accepteren we dat volledig. In geval van twijfel adviseren we om geen risico te nemen. Veiligheid staat te allen tijde voorop. Mocht er besloten worden om niet af te reizen, dan is het belangrijk dat de trainer/coach zo snel mogelijk belt met de uitspelende ploeg om een afmelding door te geven. Ook voor seniorenteams geldt dat we deze teams de vrijheid geven om hun eigen inschatting te maken. 
 
Het kan zijn dat de situatie vannacht of morgenochtend verslechtert. In dat geval behouden we als bestuur de mogelijkheid voor om uit voorzorg alle uit-wedstrijden van jeugdteams preventief uit het programma te halen. Houd daarvoor de website, Facebook en/of Twitter in de gaten.  We begrijpen dat het lastig is dat we op dit moment nog geen volledige duidelijkheid kunnen geven, maar rekenen daarvoor op jullie begrip. 
 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen