Voorbeschouwing ODIK 1 – VEO 1

Zaterdag zal de eerste van twee opeenvolgende thuiswedstrijden gespeeld worden, de eerste hiervan is tegen VEO. Een ploeg die geen herinneringen zal oproepen in Barneveld. Op de ranglijst staan beiden ploegen gelijk dus we de hopen dat het een aantrekkelijke wedstrijd gaat worden.
 
Geen herinneringen dus, voor zover de database van de Antilopen uitslagensite strekt heeft er nog nooit een ontmoeting plaatsgevonden in competitieverband tussen beiden clubs, wat dat betreft is er al sprake van een unieke wedstrijd. 
 
VEO (Voorburg En Omstreken) de christelijke korfbalvereniging uit Voorburg is in 1920 opgericht. Voor de hoofdmacht is dit het derde jaar dat het in de zaal in de 1e klasse acteert. Met een aantal versterkingen functioneert het team dit jaar uitstekend. Op het veld staat men in de eerste klasse op een tweede plek en ook in de zaal is er niet onaardig gestart. 
 
Er werd gewonnen van Victum en er waren twee gelijke spelen tegen Rigtersbleek en Telstar waarnaar er verlies was tegen DOS. Hierbij kan echter vermeld worden dat het punt aan Telstar onnodig werd weggegeven en men tegen DOS keurig bijbleef met uiteindelijk een 22-17 verlies. Toevoegend kan vermeld worden dat VEO afgelopen woensdag Overgangsklasser Nieuwerkerk uit de Rotterdamse beker knikte. Misschien niet helemaal representatief omdat Nieuwerkerk met een sterk gewijzigd team speelde, maar toch bewonderenswaardig. De ploeg lijkt het dus aardig op de rit te hebben met uitstekende resultaten tot gevolg. 
 
Zaterdag zal het in de Veluwehal moeten aantreden tegen een gemotiveerd ODIK 1 wat het verlies van afgelopen zaterdag hopelijk zal doen vergeten. Bij Telstar werd uiteindelijk in de slotfase van het duel verloren, maar er werd geen onaardige wedstrijd gespeeld. Ook ODIK hoopt zich in de stijgende lijn te bevinden en zal dit zaterdag moeten laten zien door mee te kunnen met een ploeg als VEO. Hopelijk is wederom zo druk in de zaal als afgelopen thuiswedstrijd en kunnen we met uw steun weer het beste in onszelf naar boven halen. We zullen weer gaan knokken voor een goed resultaat!
 
ODIK 2 sleepte afgelopen zaterdag een knap en verdiend punt uit het vuur in Hoevelaken tegen Telstar 2. De ploeg draait uitstekend in de eerste klasse en zal dit zaterdag wederom willen bewijzen tegen VEO 2. Het tweede team uit Voorburg heeft momenteel één punt minder dan ODIK, onder andere behaald door eveneens een gelijkspel tegen Telstar 2. Ook deze wedstrijd zou dus wel eens spanning met zich mee kunnen brengen.
 
Kortom Zaterdag 10 December:
 
ODIK 1 – VEO 1   18:30  Veluwehal 
 
ODIK 2 – VEO 2  17:10  Veluwehal
 
Hopelijk bent u erbij en daarom: tot zaterdag?!
 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen