Voorbeschouwing ODIK 1 - Rigtersbleek/Cottus 1

Zaterdag komt Rigtersbleek/Cottus 1 uit Enschede op bezoek in Barneveld. De eveneens rood-witte formatie heeft tot dusver net als ODIK, 2 punten behaald in twee gelijke spelen. De kans op een spannende wedstrijd is dus aanwezig. In 1910 werd door personeelsleden van de textielfabriek sportvereniging ‘’Rigtersbleek’’ opgericht. Eerst was er binnen deze vereniging voornamelijk ruimte voor voetbal maar in 1926 sloot Sportvereniging Rigtersbleek zich aan bij de korfbalbond.  
Terug naar het heden: in de zaal speelt Rigtersbleek 1 al geruime tijd in de eerste klasse. In de huidige competitie in de zaal werd er gelijk gespeeld tegen Telstar en VEO. Een ploeg die niet eenvoudig te verslaan is dus.
ODIK 1 kent de gasten echter nog wel van het veldseizoen in de overgangsklasse vorig jaar. Beiden ploegen zijn uiteindelijk in deze competitie gedegradeerd, waarin er door beiden ploegen één keer het onderlinge duel gewonnen werd. Verder kan vermeld worden dat op het veld Rigtersbleek momenteel 5 punten behaald heeft, wat maar één punt meer is dan ODIK 1 op het veld. Wat al deze gegevens betreft zouden de ploegen elkaar weinig ontlopen.
 
ODIK heeft na de afstraffing in de eerste helft tegen DOS Westbroek alles weer wat beter op de rit gekregen. Waar er op het veld nog met minimaal verschil van Victum verloren werd, viel het spreekwoordelijke muntje dit keer de goede kant op. Er was wederom sprake van een mindere eerste helft met een schamele 8-6 ruststand. In de rust vielen de ballen wat vaker binnen, en met uiteindelijk de minutes of fame van Marco in de slotminuten werd de zege met 15-16 binnengehaald.
 
Laten we hopen dat korfballen met punten in de pocket nog wat beter gaat en we zaterdag Rigtersbleek wederom goed partij kunnen bieden. Een belangrijke thuiswedstrijd dus, waarbij we uw steun goed kunnen gebruiken. We beloven dat we het beter zullen doen dan de vorige thuiswedstrijd en hopen u ditmaal wel een mooie wedstrijd voor te schotelen!
 
ODIK 2 speelt voorafgaand tegen Tilburg 2. Na de goede winstpartij tegen DOS Westbroek 2 werd er afgelopen zaterdag verloren van SDO Kamerik 2. Geen schande aangezien deze ploeg vorig jaar gedegradeerd is uit de Overgangsklasse en de hoofdmacht in de Hoofdklasse speelt. Aanstaande zaterdag tegen het puntloze Tilburg 2 is er wederom een uitstekende gelegenheid om in een thuiswedstrijd de volgende punten binnen te halen!
 
Kortom zaterdag 16 November 2016:
18:30 ODIK 1 – Rigtersbleek/Cottus 1 
17:10 ODIK 2 – Tilburg 2 
 
Hopelijk tot zaterdag in de Veluwehal!

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen