Schoolkorfbal 2016 bij ODIK (update: alle teamfoto's staan online)

Afgelopen dinsdag en woensdag heeft het schoolkorfbal bij ODIK plaatsgevonden en wat was het een succes! Dit jaar deden er maar liefst 66 teams mee en dat is een record. Nog nooit deden er zoveel teams mee.

UPDATE: Alle teamfoto's zijn inmiddels te vinden op de Facebookpagina van ODIK. Klik hier om naar het foto-album te gaan.

ODIK heeft dit toernooi een vernieuwing doorgevoerd door de groepen 3, 4 en 5 monokorfbal te laten spelen. Dat is korfbal in één vak in plaats van 2 vakken. Hierdoor staan de kinderen minder vaak stil en neemt de kans op scoren voor ieder kind toe en dus ook het speelplezier. Wel was het even wennen dat verdedigen bij groep 6, 7 en 8 wel ‘telt’ (bij verdedigen telt een doelpunt niet) en bij de groepen 3, 4 en 5 is de functie verdedigen alleen bedoeld om het de tegenstander moeilijker te maken om te scoren. Ook daarom worden er dus meer doelpunten gemaakt bij de groepen 3, 4 en 5. 

Op de 2 avonden speelden de groepen 6, 7 en 8 hun wedstrijdjes en de groepen 3, 4 en 5 speelden op woensdagmiddag hun eigen toernooi. 

Kampioenen groep 3, 4 en 5
-          2 poules groep 3 / 4: Zandberg en de Fontein (3 / 3 b)
-          1 poule groep 4 / 5: de Lijster
-          3 poules groep 5:  Spreng 5a, Juliana 5, en PWA 5b
 
Kampioenen groep 6, 7 en 8
-          3 poules groep 6: Amalia 6a, Zandberg 6, Branding 6
-          2 poules groep 7: Willem van Oranje 7a, Lange Voren 7
-          1 poule groep 7 / 8: Zandberg 7 / 8
-          Groep 8: Willem van Oranje 8a

De grote finale ging tussen de Willem van Oranje school (8a) en de Amalia (8b) school.
Deze finale werd met 4-0 gewonnen door de Willem van Oranje school!


 
De sportiviteitsprijs werd dit jaar gewonnen door de Juliana school. Allemaal van harte gefeliciteerd! En bedankt voor jullie deelname aan dit toernooi.
 
Mocht je nu nader kennis willen maken met korfbal, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tot het einde van het jaar mag je gratis bij ODIK komen trainen en dan beslissen of je lid wilt worden. Graag tot ziens bij ODIK!
 
Tot slot gaat er grote dank uit naar onze toernooicommissie die dit toernooi weer perfect hebben geregeld, Bea, Martien, Jaap en Harry bedankt! Maar ook alle andere vrijwilligers enorm bedankt! Deze lijst is (gelukkig) veel te lang, maar zonder jullie hulp ook geen toernooi!

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen