Voorbeschouwing Sparta Nijkerk 1 – ODIK 1

Zaterdag derbydag! Aanstaande zaterdag zal ODIK 1 de derde derby van het veldcompetitie gaan spelen. De strijd zal worden aangegaan met Sparta uit Nijkerk. 

De meesten die deze voorbeschouwing lezen zullen begrijpen dat deze wedstrijd een bijzonder affiche is. Tegenwoordig zijn er namelijk nogal wat connecties tussen deze beide clubs. Het belangrijkste met betrekking tot deze wedstrijd is toch wel het feit dat Sparta 1 gecoacht wordt door Hugo van Woudenberg. Van Woudenberg, bij ons toch nog steeds vooral bekend als echte Odikker, zal het moeten opnemen tegen de club waar hij jarenlang in de hoofdmacht heeft gespeeld. Van Woudenberg heeft daarnaast bij Sparta, ex-ODIK speler Jorik van de Grootevheen onder zijn hoede. Inmiddels kan men bij Sparta overigens spreken van een feest der herkenning. Ook bij Sparta 2 is een drietal ODIK mannen actief, te weten Eric Cramer als coach, Henk de Rooy als teambegeleider en Richard Punt als speler.

Sparta heeft momenteel 4 punten. Er werd tweemaal met een punt verschil verloren in de derby’s tegen Telstar en Spirit. In beiden wedstrijden viel het kwartje aan het einde van de wedstrijd voor Sparta de verkeerde kant op. Overtuigende winsten waren er tegen MIA en Victum. ODIK staat na het verlies van afgelopen zaterdag eveneens nog op 4 punten en wil dit puntenaantal graag verhogen. Hiervoor zal de korf aanstaande zaterdag weer wat makkelijker gevonden moeten worden. Bij uitwedstrijden is de Barneveldse hoofdmacht echter nog altijd ongeslagen en willen dat graag zo houden.

De laatste keer dat Sparta-ODIK in competitieverband gespeeld is was in het jaar 2008/2009 dus het wordt ook wel weer eens tijd. Twee clubs die elkaar goed kennen en goed met elkaar omgaan zullen elkaar dus gaan treffen. Sparta meldt op de website dat het voor niemand bang is, maar wij als ODIK zijn ook zeker niet bevreesd en zullen wederom gaan knokken voor de punten! Wederom spreken wij de hoop uit u aanstaande zaterdag langs de lijn in Nijkerk te kunnen begroeten. Zal Sparta voor de derde keer een derby verliezen? Bijzijn is meemaken; alle support bij deze streekderby is van harte welkom!

ODIK 2 neemt het aanstaande zaterdag op tegen NKC’51 uit Nijverdal. Na de overtuigende winst afgelopen zaterdag tegen Rigtersbleek dus de volgende Twentse tegenstander en hopelijk ook de volgende 2 punten. NKC’51 2 heeft momenteel eveneens als ODIK 2, twee punten.

Zaterdag 1 Oktober:
Sparta 1 – ODIK 1 15:30 Luxool, Nijkerk
NKC’51 2 – ODIK 2 14:00 Sportpark Gagelman, Nijverdal

Tot zaterdag!

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen