ODIK komt tekort tegen koploper HKC

ODIK heeft in eigen huis de topper tegen HKC verloren. De ploeg uit Hardinxveld was met name in de afronding scherper en boekte een duidelijke zege: 9-14.
Na het sterke optreden van de Barneveldse hoofdmacht vorige week in Nijmegen, waren de verwachten hoog gespannen. Zou de jonge ploeg van Harry Schut – misschien wel tegen de verwachtingen in – nu al kunnen aanhaken bij de top in de eerste klasse?

Het antwoord bleek duidelijk: nee. Na een gelijkopgaande openingsfase (3-3) sloeg HKC een gaatje van drie doelpunten dat ODIK niet meer te boven kwam. Daarvoor schoot ODIK simpelweg niet zuiver genoeg. Tekenend was dat schutters Ard van de Pols en Maarten Ike geen velddoelpunten wisten te noteren, overigens mede door het sterke verdedigen van de koploper uit Hardinxveld. Maar eerlijk gezegd wist niemand bij ODIK zich aanvallend echt aan de malaise te onttrekken. De ene na de andere opgelegde kansen bleef onbenut.

Bij rust (4-7) was de achterstand nog overbrugbaar, na de pauze liep HKC aan de hand van het herenkwartet uit naar 6-12. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Lichtpuntje bij ODIK was dat de ploeg verdedigend en – dan met name in de rebound - haar zaakjes goed op orde had. Maar om volgende week het duel met Sparta Nijkerk in winst om te zetten, zal er met name zuiverder geschoten moeten worden. De ploeg van Hugo van Woudenberg verloor zelf in de laatste minuut van Spirit en zal dus gebrand zijn om tegen ODIK wel de winst te pakken.

Bekijk ook de fotoreportage die huisfotograaf Rob Stolk maakte van deze wedstrijd. 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen