Voorbeschouwing: ODIK 1 – HKC 1

Na de winstpartijen in Hoevelaken en Nijmegen volgt er aanstaande zaterdag voor ODIK weer een thuiswedstrijd. De Hardinxveldse Korfbal Club (H.K.C.) zal afreizen naar Barneveld om de tweestrijd aan te gaan.
HKC werd opgericht in 1935 en bevindt zich door het samengaan van de gemeenten Hardinxveld en Giessendam in 1957 tegenwoordig in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. HKC heeft in de jaren 60 binnen de Christelijke Korfbal Bond op het hoogste niveau van Nederland gekorfbald en behoorde destijds dus tot de top van Nederland. In de gemeente wordt overigens niet onverdienstelijk gekorfbald, naast HKC is ook de overgangsklasser (veld) Vriendenschaar actief in Hardinxveld-Giessendam.

HKC is de veldcompetitie uitstekend gestart. Er werd gewonnen van M.I.A. en Victum en afgelopen zaterdag werd er gelijkgespeeld tegen Spirit. Met deze 5 punten is men momenteel koploper in de 1e klasse D. Door de ploeg wordt op een hoog tempo gespeeld met vaak veel dynamiek. Dit blijkt ook uit de verdeling van de scores van het team, vele spelers komen tot scoren.
De ploeg staat onder leiding van John Spek die 35 jaar actief was binnen PKC. Hiermee heeft hij verschillende Nederlandse titels behaald en Ahoy finales mogen coachen. Hardinxveld-Giessendam ligt  dan ook vlakbij Papendrecht, zo zijn bijvoorbeeld internationals Richard Kunst, Nadhie en Danny den Dunnen bij HKC begonnen met korfballen. 
 
ODIK heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan door van Noviomagum te winnen. Er was sprake van een uitstekende teamprestatie waarbij iedereen deed wat die moest doen en tevens bijna iedereen tot scoren kwam. Het gevolg van deze prima overwinning is dat er nu 4 punten behaald zijn en dat ODIK zich hiermee op een gedeeld 2e plek op de ranglijst kan terugvinden. Alhoewel we uiteraard niet weten wat de competitie gaat brengen betreft de wedstrijd aanstaande zaterdag op papier dus een heuse topper. Indien ODIK zaterdag weet te winnen zal de koppositie al dan niet gedeeld worden ingenomen.
Echter zover is het nog lang niet. Het zal wederom een erg lastige wedstrijd worden waarbij er weer voor de volle 100% geknokt zal worden om een goed resultaat te behalen. Uiteraard willen we u weer  van harte uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn. Het zou mooi zijn als het weer gezellig druk is op ons sportcomplex!
 
ODIK 2 heeft afgelopen zaterdag haar eerste resultaat behaald door gelijk te spelen tegen Roda. Een wedstrijd waar wellicht meer in had gezeten, maar het eerste punt is binnen! Door een minpunt staat ODIK 2 op de ranglijst echter nog op nul punten. Zaterdag zal er een belangrijke wedstrijd gespeeld worden tegen het eveneens puntloze Rigtersbleek 2 uit Enschede.
 
Zaterdag 24 September:
 
ODIK 1 – HKC (Ha) 1                            15:30    Sportpark Oosterbos
 
ODIK 2 – Rigtersbleek/Cottus 2          14:00    Sportpark Oosterbos
 
Zoals u begrijpt; een belangrijke dag voor de ODIK selectie. Wij hopen u te mogen begroeten!

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen