ODIK verrast met zege op Noviomagum

ODIK heeft zaterdag voor een stuntje gezorgd door titelfavoriet Noviomagum te kloppen. In Nijmegen werd het 19-21.
De Barnevelders startten dit keer met Benjamin Vos op de plek van de langdurig uitgeschakelde Jordi van Kattenbroek. Vos moest zorgen voor de nodige reboundkracht. Hij deed dat - net als Albert van de Kuilen in het andere vak - met verve. In de paalzone waren de twee Barneveldse rebounders hun lange Nijmeegse tegenstanders regelmatig te slim af.

ODIK streed bovendien voor elke meter en hield de sterke dames van de thuisploeg vakkundig in bedwang. Daardoor kon Noviomagum in de eerste helft niet weglopen. Zelf pakte de Barnevelders ook hun doelpunten mee, onder meer via routinier Willianne Bos die messcherp was met haar vrije ballen.

Bij rust leidde Noviomagum nog nipt met 11-10, maar na de pauze nam ODIK het initiatief over. Aan de hand van schutters Ard van der Pols en Maarten Ike pakten de Barnevelders een kleine voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven.

Door de winst heeft ODIK nu 4 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week volgt opnieuw een serieuze test voor de ploeg van Harry Schut. Dan komt koploper HKC naar Barneveld en moet blijken of ODIK kan blijven meedoen in de subtop van de eerste klasse.

Doelpunten: Ard van der Pols 6, Maarten Ike 5, Willianne Bos 4, Benjamin Vos 3, Manon Veen 1, Willianne Davelaar 1, Albert van de Kuilen 1.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen