Voorbeschouwing Noviomagum 1 – ODIK 1

Na de wedstrijd van vorige week volgt deze week wederom een uitwedstrijd. Ditmaal geen derby. Er zal afgereisd worden naar Nijmegen om het op te nemen tegen het tot nu toe ongeslagen Noviomagum. Nijmegen, de oudste, zo niet een van de oudste steden van Nederland, welke als Ulpia Noviomagus Batavorum rond het jaar 100 ‘’marktrechten’’ kreeg. Nijmegen kent verschillende latiniseringen, waaronder noviomagus/noviomagum, wat uiteraard de naam van de korfbalclub, opgericht in 1911, in het Nijmeegse verklaart.
Nijmegen is onder andere bekend van de Vierdaagse, N.E.C. en haar universiteit. Van het ‘zijn’ van een echte (studenten)stad profiteert ook de plaatselijke korfbalvereniging. Dit jaar heeft de selectie van Noviomagum vele nieuwe aanwinsten, waaronder studenten en beginners op de arbeidsmarkt, die op niveau willen blijven korfballen.

Noviomagum, die vorig jaar in de veldcompetitie tweede werden achter DOS(W), en voor Spirit, zal alles op alles zetten om dit jaar wel te promoveren. Met de nieuwe gezichten in de selectie is er in ieder geval een goede start gemaakt. Er werd van Victum en Spirit gewonnen en hiermee staat men samen met HKC gedeeld bovenaan.

ODIK heeft na de eerste winstpartij afgelopen zaterdag twee punten. In een wedstrijd waarin het eigenlijk noodzakelijk was punten te pakken is men hierin uiteindelijk verdiend in geslaagd. De manier waarop; weinig doelpuntrijk en vooral spannend, is achteraf niet meer relevant: opdracht geslaagd.
 
Zoals u zult begrijpen zal het voor ODIK geen eenvoudige opgave worden om Noviomagum aanstaande zaterdag te verslaan. Echter niets is onmogelijk en zo zullen we dan ook de wedstrijd ingaan. Dus, mocht u zich vervelen aanstaande zaterdag dan bent u uiteraard van harte uitgenodigd in Nijmegen.
 
ODIK 2 speelt aanstaande zaterdag ook niet bepaald naast de deur, namelijk in Westzaan tegen Roda. Roda heeft haar eerste twee wedstrijden gewonnen en staat gedeeld eerste dus ook dit wordt vermoedelijk een lastige uitwedstrijd. Kortom;

Zaterdag 17 September: 
Noviomagum 1 – ODIK 1           15:30                Sportpark dAlmarasweg-zuid, Nijmegen. 
Roda 2 – ODIK 2                         14:00                Westzaan, Westzaan.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen