Voorbeschouwing Telstar 1 – ODIK 1

Na het verlies tegen Spirit afgelopen zaterdag is er deze week voor ODIK een nieuwe kans om de eerste punten binnen te halen. Aanstaande zaterdag staat namelijk de volgende derby op het programma, namelijk Telstar uit Hoevelaken. Één jaar na de lancering van een door de Verenigde Staten gebouwde communicatiesatelliet in 1962 werd een korfbalclub in Hoevelaken met een gelijkwaardige naam opgericht namelijk; Telstar. De club heeft ongeveer 200 leden en het eerste team komt zowel op het veld als in de zaal uit in de eerste klasse.

De club uit Hoevelaken (Gemeente Nijkerk) heeft afgelopen zaterdag net als ODIK haar eerste derby gespeeld. De club, waar coach Harry schut in het verleden werkzaam was, begon de competitie met een echte Nijkerkse derby tegen Sparta waarin uiteindelijk Telstar aan het langste eind trok. In een wedstrijd die indien men naar de stand kijkt vermoedelijk meer spannend dan goed was ging Telstar er in de laatste minuten er met de winst vandoor; eindstand: 12-13. Een uitstekende start dus voor de ploeg van Ronald Anbeek waar het op de Veluwecup nog met 20-19 verloor van Sparta.
Liefhebbers die alvast wat beelden willen zien van Telstar (en Sparta) klik hier.
 
Voor ODIK is het zaak om deze derby wel scherp te startten. Tegen Spirit werd er snel tegen een achterstand aangekeken waardoor men in het vervolg van de wedstrijd achter de feiten bleef aanlopen. Als er scherp gestart wordt en dit vol gehouden kan worden in het vervolg van de wedstrijd kunnen de punten meegenomen worden naar Barneveld.  
Als er gekeken wordt naar de historie van deze wedstrijd is deze wedstrijd sinds de veldcompetitie 2000-2001, 16 keer gespeeld waarvan er 9 gewonnen zijn door ODIK en is er 4 keer gelijk gespeeld. Maar zoals u weet, resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
 
Hopelijk heeft u zaterdag genoten van een nieuw ODIK 1 wat strijdlustig was maar helaas tekort kwam. Het was voor ons mooi om te zien dat er veel toeschouwers waren die ons kwamen aanmoedigen.
Wij hopen dat aanstaande zaterdag wederom supporters de moeite nemen om ons te supporten. Zoals u heeft begrepen is het geen verre reis; het is een derby, de weersvoorspellingen zijn gunstig, en ODIK 1 zal er weer volle bak voor gaan om u een winstpartij voor te schotelen!
 
ODIK 2 speelt na het verlies tegen Dindoa in wat verdere oorden namelijk tegen EKVA uit Almere, wat haar eerste wedstrijd gewonnen heeft.
 
Kortom, zaterdag 10 September: 
Telstar 1 - ODIK 1         15:30                Sportpark Middelaar, Hoevelaken 
EKVA 2 - ODIK 2          14:00                Fanny Blankers Koenpark, Almere 
 
Wij hopen menig Odikker langs de lijn te mogen begroetten in Hoevelaken en daarom: tot zaterdag!
 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen