ODIK maakt keuze over toekomst complex

ODIK heeft tijdens een bijzondere ledenvergadering op woensdag 8 juni een keuze gemaakt voor de toekomst van sportcomplex Oosterbos. De aanwezige leden stemden unaniem in met het voorstel van het bestuur om te kiezen voor model 1.

In model 1 (zie afbeelding) behoudt ODIK haar eigen kantine en kunstgrasveld. Dat kunstgrasveld komt dichter bij en met het hoofdveld tegen het terras aan te liggen. Hierdoor is het straks beter mogelijk om wedstrijden te volgen vanaf het terras. De wedstrijdvelden krijgen bovendien de nieuwe, kleinere veldafmetingen.

MHCB bouwt in model 1 een kantine op het huidige grasveld van ODIK. ODIK krijgt daarom een vervangend grasveld aan de andere kant van haar kunstgrasvelden. Tussen de velden van ODIK en de kantine van MHCB komt een groene buffer. Ook wisselen beide verenigingen van entree.Het tweede model dat op tafel lag, voorzag dat MHCB de kantine van ODIK zou overnemen en uitbouwen. ODIK zou vervolgens een nieuwe kantine bouwen aan de zijkant van de Oosterboshal. De realisatie van dit model bleek flink duurder. Bovendien vonden ODIK-leden de ligging ten opzichte van de velden en de sporthal in dat model niet optimaal.

De leden van MHCB moeten nog een modelkeuze maken, net als het collegebestuur van Barneveld. Daarna moeten verschillende procedures gevolgd worden. Op zijn vroegst kan in het voorjaar van 2017 gestart worden met de herinrichting van het complex. Aanleiding voor de herinrichting is de geplande verhuizing van de Koningin Julianaschool naar het sportcomplex aan de Wethouder Rebellaan.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen