Barneveldse Krant ODIK - Phoenix - "We hadden moeten winnen"

In dertig seconden ging het zaterdag helemaal mis bij ODIK. Waar de Barnevelders met een 10-9 overwinning van het veld hadden moeten stappen, pakte het bezoekende Phoenix met 9-10 de winst. ODIK bleef met lege handen achter: ,,Dit is ontzettend zuur."  
,,Het was een bijzondere wedstrijd", vertelde Harry Schut. ,,Allereerst stond er belachelijk veel wind, waardoor je de ene kant op niet veel kon klaarmaken." Dat betekende dat er kansen lagen voor ODIK tegen middenmoter Phoenix. Schut: ,,Daar hield ik vanaf het begin rekening mee, maar op het moment dat ik benoem dat we kunnen winnen, schiet de stress in de ploeg." Dat was goed zichtbaar nadat Ard van der Pols met twee treffers voor een goede start zorgde; vervolgens liet ODIK - waar Willianne Davelaar geblesseerd uitviel na een ongelukkige botsing met een Phoenix-speler - het initiatief aan de tegenpartij.

De bezoekers uit Zoetermeer gingen echter slordig met hun kansen om. ,,Ze schoten als een krant", aldus de Barneveldse oefenmeester. ,,Maar ze kregen wel keer op keer de kans om te schieten. Daarom wisselde ik Albert van de Kuilen erin voor de rebound; en moest Maarten Ike in het andere vak voor meer power zorgen." De wissels pakten goed uit en ODIK kwam terug tot 9-9.
 
Met een halve minuut op de klok kreeg ODIK via een stip de uitgelegen kans om de zege binnen te halen. Het werd echter het toonbeeld van de onervarenheid in de ploeg.  Ike - die een sterke invalbeurt kende - nam de verantwoordelijkheid op zich, maar miste de stip. Schut: ,,Die stip moet erin, maar het gaat mij vooral om wat daarna gebeurt. De bal ging over de korf en niemand deed meer wat. Iedereen dacht alleen maar 'o, nee' en aan de andere kant kon Phoenix scoren."
,,We hadden met 10-9 moeten winnen, 9-9 was ook prima geweest, maar we verliezen uiteindelijk. We waren gewoon beter. Dit is ontzettend zuur", concludeert Schut. ODIK had de punten goed kunnen gebruiken in de strijd tegen degradatie. Het blijft nu op een gedeelde zevende plaats staan.
 
[Doelpuntenmakers ODIK: Ard van der Pols 3, Malou Knibbe 2, Cees Snoei 2, Manon Veen 1, Benjamin Vos 1.
ODIK - Phoenix 9 - 10

Geschreven door: Gepko Hahn
 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen