Ondersteuning voor jeugdtrainers

Zonder goed gekwalificeerde en gemotiveerde jeugdtrainers heeft een vereniging als ODIK geen toekomst.
Daarom zijn we als club zo blij met de inzet van de vele junioren en senioren die hun kennis er ervaring als trainer/coach willen overbrengen op onze jeugdleden.
Zij steken hun vrije tijd in het trainen en coachen van onze kangoeroes, pupillen en aspiranten, die daardoor het korfbalspelletje beter leren spelen, er meer plezier in krijgen en betere resultaten kunnen boeken.

Jeugdtrainer zijn is geen eenvoudige opgave!
Niet alleen moet je de gave hebben om een groep kinderen goed te leiden, je moet ook weten hoe je bepaalde technieken en tactieken aan kan leren.
En hoe je voldoende uitdaging en afwisseling in een training kan stoppen.
Of hoe je een team zo kan coachen dat ze er beter door gaan spelen en dat de spelers steun en houvast aan jou als coach kunnen krijgen.

Soms loop je als jeugdtrainer even vast.
Sommige kinderen willen niet luisteren, het aanleren van b.v. het schot uit beweging of het 4-0 spelen verloopt niet naar wens, enz.
Hoe los je dat op??

Voor die situatie heeft ODIK een Trainers Begeleidings Groep, afgekort TBG.
Daarin zitten ervaren trainers, die de jeugdtrainers van teams in de verschillende leeftijdcategorieën kunnen ondersteunen.
Er zitten ook ODIK’kers in die kennis er ervaring hebben op het punt van gedragsproblemen:

F-jeugd:  Marieke Schuurman
E-jeugd:  Elly van Beek en Conny Timmerman
D-jeugd:  Marjan van den Berkt
C-jeugd:  Kasper Stolk
B-jeugd:  Herman van den Berkt
Tactiek:   Annebep Favier
Gedrag:  Marieke Schuurman, Charlotte v.d. Mark en Erna Vinke.

Een geactualiseerde lijst met leden van de TBG, inclusief emailadres en telefoonnummer, is in de maak en wordt binnenkort op deze website geplaatst.

In veldcompetitie die in april van start gaat, zullen de leden van de TBG bij de training en/of de wedstrijden van “hun” teams komen kijken en de trainers vragen of en op welk vlak zij ondersteuning kunnen gebruiken.
Mijn aanbeveling aan de jeugdtrainers is: maak zoveel mogelijk gebruik van de aangeboden diensten van de ondersteuners en doe er je voordeel mee!

Rob Stolk
Voorz. JTC / TBG

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen