Begeleiding en coaching voor jonge scheidsrechters

Ervaren scheidsrechters gaan de komende maanden meekijken bij jeugdwedstrijden van ODIK. Na afloop zullen ze kort wedstrijden evalueren met en tips geven aan de scheidsrechter die de wedstrijd leidde. Doel is dat deze scheidsrechters hierdoor met meer plezier en vertrouwen in het veld staan.
Dat is één van de initiatieven van de STC in de strijd tegen het scheidsrechtersprobleem. ODIK kampt al jarenlang met een tekort aan scheidsrechters. En lang niet iedereen die fluit, vindt dat leuk om te doen. Daar willen we verandering in brengen.

Begin januari zullen Bertus van de Berkt en Bram van de Brink verschillende A- en seniorenteams uitleg geven over het plan. Na de eerste paar maanden inventariseert de STC samen met de ervaren scheidsrechters welke leden talent en potentie hebben als scheidsrechter. Zij zullen worden benaderd en krijgen extra begeleiding, zodat ze nog beter kunnen ontwikkelen als scheidsrechter. Ook jonge scheidsrechters die dat willen kunnen rekenen op blijvende begeleiding, zodat ze verder groeien.

Minstens zo belangrijk is dat scheidsrechters binnen ODIK steun krijgen van ouders, supporters, coaches en anderen langs de lijn. Laten we onze scheidsrechters respecteren en waarderen, ook als we misschien van mening zijn dat ze niet de juiste beslissingen nemen. Want uiteindelijk gaat er niemand beter fluiten als je je frustraties de vrije loop laat. 

Uiteindelijk moet dit, samen met andere inspanningen zoals het halen van diploma's, ervoor zorgen dat ODIK in de toekomst weer volop scheidsrechters heeft die met plezier in het veld staan en ook wedstrijden buiten de vereniging fluiten. Dat is hard nodig, want nu kan ODIK niet aan haar verplichting op dit gebied voldoen. Dat levert elk jaar duizenden euro's boete én puntenaftrek op. Daar lees je hier meer over

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen