ODIK 1 - BEP 1: Nederlaag met perspectief

ODIK verliest 'thuis' in Lunteren (ODIK 17 - BEP 24). ODIK heeft zijn eerste zaalduel verloren, maar de 17-24 nederlaag is 'geen verschrikkelijke uitslag'. Coach Harry Schut is tevreden over het spel van zijn ploeg tegen titelkandidaat BEP.
De opening van het zaalseizoen begon voor ODIK met een thuiswedstrijd die in Lunteren werd afgewerkt. Thuisbasis De Veluwehal was niet beschikbaar: ,,Het is jammer dat je als vaste gebruiker moet wijken voor een commerciële huurder. We moesten naar De Burgthof, maar hadden zelf 'Ut Sporthuus' in Lunteren geregeld omdat die zaal ruimer is", aldus Schut.
 
Ideaal was de situatie niet, maar dat leek ODIK niet te deren. De Barnevelders schoten uit de startblokken en leidden het grootste deel van de eerste helft. Schut: ,,Het was echt steengoed in het begin. Dat had bijna niemand verwacht, maar we zaten er kort op en waren zuiver in de afronding."
Noem het de onervarenheid van ODIK of bedeel het toe aan de volwassenheid van BEP, maar in een korte fase gaf ODIK de wedstrijd toch uit handen. De bezoekers uit Purmerend scoorden vijf keer op rij en dat was ook het verschil bij rust.
 
Daarnaast kreeg ODIK nog een aderlating te verwerken met het uitvallen van Marco Brussaard. De Barneveldse oefenmeester daarover. ,,Marco is heel belangrijk voor ons, maar moest eraf met een knieblessure. Maarten Ike heeft hem heel goed vervangen, maar het is toch even wennen na een wissel. Het kostte een paar minuten voordat het team weer helemaal draaiende was." ODIK bleef ervoor gaan en benaderde BEP tot op drie treffers. ,,We waren goed bezig en ook zeer geduldig", geeft Schut aan. ,,Vooral de dames waren zuiver op dat moment. Je hoopt op die aansluitingstreffer, maar dan valt de bal uiteindelijk aan de andere kant."
 
Uiteindelijk verloor ODIK met zeven doelpunten verschil; daar kon Schut mee leven. ,,Dat is acceptabel tegen zo'n goede ploeg als BEP. In perspectief hebben we het goed gedaan. We maken stapjes in de afronding, maar die zijn nog niet groot genoeg om hier te kunnen winnen."
 
[Doelpuntenmakers: Joska van de Kieft 4, Ard van der Pols 4, Manon Veen 2, Willianne Davelaar 2, Benjamin Vos 2, Malou Knibbe 1, Maarten Ike 1, Cees Snoei 1.]

Bron: Barneveldse Krant
Geschreven door: Gepko Hahn
 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen