Verplichte scheidsrechterscursus voor junioren en senioren

ODIK organiseert op woensdag 14 oktober een informatieavond over het basisdiploma voor scheidsrechters. De avond start om 19.30 uur en vindt plaats in de kantine. Alle junioren (A-jeugd) en senioren die nog geen basisdiploma hebben worden geacht aanwezig te zijn.  Tijdens deze avond krijg je uitleg over het behalen van het basisdiploma. Het halen van het basisdiploma is één van de acties om ervoor te zorgen dat er binnen ODIK weer voldoende scheidsrechters komen. 

Al enkele jaren heeft ODIK een tekort aan scheidsrechters voor wedstrijden die we van de KNKV moeten fluiten. Dat levert boetes van duizenden euro’s op. Bovendien zijn ODIK 2, 3, 4, de A1 en de A2 hierdoor dit seizoen met een punt aftrek aan de competitie begonnen.  (Lees hier hoe dat precies zit)

,,Zowel sportief als financieel balen we van deze situatie. Het scheidsrechterstekort raakt ons allemaal. We zullen het ook samen moeten oplossen. Daarom verwachten we dat iedereen een steentje bijdraagt. Zit je in de junioren of senioren en heb je nog geen basisdiploma? Zet deze datum dan in je agenda”, aldus Rick Borkent (voorzitter) en Gerard van den Heg (voorzitter TC).
 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen