Schoolkorfbal 2015 in beeld

Het zit er al weer op; het Schoolkorfbaltoernooi 2015.
Het was een in alle opzichten geslaagde uitvoering, dankzij het grote deelnemersveld, het prachtige weer en dankzij de inzet van een omvangrijke groep ODIK-vrijwilligers.  

Zonder die vrijwilligers is er geen toernooi denkbaar.
We mogen als club trots zijn op het legertje mannen en vrouwen die het verkeer regelen, fietsen bewaken, oliebollen bakken, de bar bevolken, EHBO verlenen, velden klaarmaken, het wedstrijdsecretariaat runnen, wedstrijden fluiten enz. enz. KLASSE!!
Reacties die je van ouders/leerkrachten opvangt gaan bijna altijd over de vlekkeloze organisatie en de hoge kwaliteit van ons toernooi.
Die mag de Toernooicommissie in de zak steken!

Zonder anderen tekort te willen doen, wil ik Gerrit Schaap er even uitlichten.
Met bewondering heb ik gekeken naar zijn optreden als scheidsrechter, of beter als leider, van de wedstrijdjes van de groepen 3 en 4, op woensdagmiddag.
Geduldig legt hij herhaaldelijk uit dat je niet mag lopen met de bal (maar knijpt als het uitkomt een oogje toe), hij strikt de losse veters van de kinderen, troost ze als ze zich pijn hebben gedaan, helpt de zwakkere ploeg een beetje en roept zelfs een 5e speler van de "underdog" het veld in als versterking.

Ze zeggen wel eens dat een scheidsrechter de wedstrijd moet "aanvoelen" om goed te kunnen fluiten. Nou, dan kunnen ze aan Gerrit een voorbeeld nemen!
Vertederend om te zien was ook dat hij de spelertjes uitnodigde om de tegenstanders aan het begin van de wedstrijd een hand te geven en een prettige wedstrijd te wensen.
Ze keken eerst wat vreemd op, maar ze deden het allemaal!

Als er zoiets als een "Toernooi-pluim" zou bestaan, zou ik hem dit jaar met overtuiging aan Gerrit Schaap toekennen.

De Sportiviteitsprijs, dit jaar uitgereikt door wethouder Fokkema, ging naar de Prinses Amaliaschool.

Voorzitter Rick Borkent nam de uitreiking van de bekers aan de nummers 1, 2 en 3 van de verschillende poules voor zijn rekening en overhandigde ook de grote wisselbeker aan de toernooiwinnaar, de koningin Julianaschool, die in de finale met 3-1 te sterk was voor De Fontein.

Van het toernooi zijn wat foto's gemaakt.
Klik daarvoor op de volgende links:
dinsdagavond (voorrondes groepen 5 t/m 8),
woensdagmiddag (groepen 3 en 4)
woensdagavond (finales)

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen