De Technische Commissie over het komende seizoen

De Technische Commissie vraagt ODIK supporters juist nu achter ODIK te gaan staan en legt uit waarom....

Aan het begin van het nieuwe seizoen wil ik even iets kwijt over (de verwachtingen voor ) komend seizoen. Eind vorig seizoen hebben een heel aantal spelers uit de selectie aangegeven bij ODIK te vertrekken, met spelen te stoppen of op een lager niveau te gaan spelen.

Het vertrek van Luuk naar Wageningen en Yasha naar OVVO waren al langer bekend.  In de zomerperiode zijn daar nog bijgekomen Gilbert naar Dalto, Daniëlle (gestopt) en Rutger (terug naar SKF). Dit was vooral zo vervelend vanwege het late moment van opzeggen. Daarnaast zijn er nog diverse spelers op een lager niveau gaan spelen.

Gevolg daarvan is dat ODIK met een enorm uitgeklede selectie aan het nieuwe seizoen begint. In de selectie voor komend seizoen ontbreekt heel veel ervaring. Er staat nu een heel jonge selectie die nog veel zal moeten leren. 

Vergeleken met de afgelopen jaren waarin we als ODIK nogal verwend zijn geraakt, zal komend seizoen een heel ander jaar worden. Niet meer meedraaien bovenin de overgangsklasse (of 1e klasse voor ODIK 2), maar proberen te handhaven in die klasse zal het doel zijn. En vooral ook heel  veel leren. Er zal een heel nieuwe ploeg opgebouwd moeten worden. Met Harry Schut en Herman van de Berkt hebben zij twee erg goede trainers die dit traject uitstekend zullen kunnen begeleiden.

In het ODIK beleidsplan van 2011 stond dat de doelstelling van de vereniging is dat ODIK een stabiele eersteklasser moet worden. De afgelopen jaren heeft met name ODIK 1 dit niveau overtroffen. Als het nu een keer een jaar wat minder is, is dat helemaal geen ramp. Belangrijkste is dat er gebouwd kan worden aan een team (zowel 1e als 2e) dat in het komende seizoen zo veel geleerd heeft, dat het volgend jaar wellicht in de overgangsklasse, maar anders op 1e klasse niveau kan meedraaien.

De rigoreuze leegloop bij de seniorenselectie werkt door in de hele vereniging. Vanuit de jeugd-selectieteams moeten spelers worden doorgeschoven om een vernieuwde evenwichtige samenstelling te bereiken. Dat is natuurlijk niet leuk voor met name de A, B en C selecties, maar we proberen de pijn zo eerlijk mogelijk te verdelen.

Voor het publiek zal het af en toe best een teleurstelling zijn als een wedstrijd (ruim) verloren gaat die vorig jaar gewonnen zou zijn. Maar vergelijken met de afgelopen jaren zou niet eerlijk zijn. Het team van afgelopen jaar is ook langzaam maar zeker toegegroeid naar het niveau waarop ze vorig jaar acteerden. De huidige selectie heeft het nadeel dat het direct op hoog niveau moet spelen, terwijl er bijna niemand in die selectie is, die ervaring met spelen op dat niveau heeft. Er zijn nauwelijks ervaren spelers om je aan op te trekken.

Het positieve is dat er twee heel jonge teams staan, die volledig uit echte ODIK-kers bestaan en waarvan alle spelers nog heel lang mee kunnen gaan. En die ook nog eens begeleid worden door trainers die heel goed een team kunnen opbouwen.

Ik hoop dat zij komend seizoen net zo veel steun van het publiek krijgen als het succesvolle ODIK 1 van de laatste jaren heeft gehad. Juist in moeilijker tijden is die steun extra belangrijk.

We moeten met z'n allen laten zien dat ODIK over voldoende veerkracht, talent en vechtlust beschikt om deze nieuwe fase goed door te komen. Ik reken op jullie!
 
Gerard van de Heg
Voorzitter TC
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen