Artikel AD: Harry Schut (ODIK) over leegloop: kans dat we degraderen is er

Harry Schut had eigenlijk een sabbatical gepland, maar toen ODIK op de deur klopte, voelde de korfbalcoach zich toch gevleid. Toen de Barnevelder een paar maanden geleden zijn contract signeerde bij de overgangsklasser uit zijn woonplaats was de selectie vrijwel intact. Op 6 augustus start hij de voorbereiding op het nieuwe seizoen echter met een sterk verjongd team. Na het vertrek van Luuk van de Kuilen, Gilbert Punt en Yasha van Kattenbroek besloot ook doelpuntenmachine Rutger Sloothaak vorige week te verkassen.

,,Ik had het liever anders gezien,” zegt Schut, die wel strijdbaar blijft. ,,Alleen moeten de verwachtingen voor komend seizoen wel realistisch zijn. Wij gaan niet bij de eerste vier eindigen. Dat lukte afgelopen seizoen al niet met al die ervaren spelers. Die ploeg handhaafde zich pas op het allerlaatste moment. Ik heb me de afgelopen maanden vooral verdiept in het eerste, het tweede team ken ik nog nauwelijks. Daarom heb ik wel veel zin in 6 augustus, als de voorbereiding begint. Ik verwacht alleen niet dat ik deze ploeg binnen twee maanden zó goed kan instrueren dat er al een overgangsklassewaardige ploeg staat.” 

Bouwjaar
In de afgelopen periode vroeg Schut zich één keer af waar hij aan zou beginnen. ,,Maar als ik eenmaal ja heb gezegd tegen een klus, houd ik me aan mijn woord. Ik zie komend seizoen als een bouwjaar. De kans dat we degraderen, is aanwezig. Als dat gebeurt, dan moeten we er voor zorgen dat er het seizoen daarop een team staat dat met een beetje geluk om de titel kan meespelen. We moeten ons komend seizoen verbeteren, de sfeer goed houden en een team neerzetten. We gaan absoluut ons best doen. Het kan niet zo zijn dat we op halve kracht het veld ingaan. Vanaf 6 augustus gaan we er alles aan doen om op toeren te komen.”

Bron: AD/Amersfoortse Courant, Stan Bos

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen