Voorbeschouwing ODIK 1 - KVZ 1

Nog 4 wedstrijden te gaan in deze, toch wat vreemde, overgangsklasse poule. Afgelopen weekend liep koploper Oost-Arnhem tegen haar eerste verliespartij aan. In eigen huis verloren de Arnhemmers van de toen nog hekkensluiter Heerenveen. Tot aan afgelopen zaterdag was ODIK de enige ploeg die een puntje had weten te pakken tegen Oost-Arnhem.

De overwinning van Heerenveen was een mindere uitslag vanuit Barnevelds oogpunt. ODIK bewees zichzelf al een slechte dienst door afgelopen weekend totaal niet thuis te geven. Er werd met 16-9 bij Sparta in Zwolle verloren, dit terwijl de thuiswedstrijd nog een overduidelijke 19-14 overwinning opleverde.

Kijkend naar de stand brengt ons bij het volgende: ODIK heeft op nummer 6 (Hoogkerk) een voorsprong van 2 punten, op nummer 7 (Heerenveen) een voorsprong van 3 punten en op nummer 8 (KVZ) een voorsprong van 5 punten. De laatst genoemde twee tegenstanders zal ODIK nog thuis gaan ontvangen.

Beginnend bij de laatst genoemde KVZ. Dit zal de tegenstander zijn a.s. zaterdag. In Zutphen boekte ODIK een degelijke 18-21 overwinning. Zaterdag zal wederom maar één ding tellen en dat is de winst. Hoe? Dat is eigenlijk van ondergeschikt belang. Een overwinning sluit namelijk een horror scenario van directe degradatie uit. KVZ zal dan met 3 wedstrijden een achterstand van 7 punten niet meer kunnen repareren. En bij een eventuele nederlaag voor Heerenveen aankomend weekend tegen Hoogkerk is zelfs het ontlopen van een degradatieduel (zoals in de zaal) zo goed als gerealiseerd!

Zoals u leest dus een ‘4 punten duel' a.s. zaterdag om 15:30 uur op het ODIK-veld. Waarbij ODIK uw steun hard nodig heeft!!

Tevens zal dit (voorlopig) de laatste thuiswedstrijd zijn voor Yasha van Kattenbroek. Zoals bekend zal zij na dit seizoen ODIK gaan verlaten en vertrekken naar Nieuwerkerk.


Tot zaterdag!

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen