Belangrijke punten voor ODIK

De roodwitten uit Barneveld zitten weer in een stijgende lijn. Na de belangrijke zege op Rapid vorige week, bezweek ditmaal de nummer twee onder de druk van ODIK. “We hadden het ook wel verdiend”, zei coach Jan-Willem van Nieuwenhuijsen met gepaste trots. De thuiswedstrijd tegen Tjoba uit Zeeland werd door ODIK gewonnen met 25-23.

                Voor de tweede keer dit seizoen kruisten de paden van de twee ploegen. Bij een eerder bezoek in Zeeland liet de Barneveldse ploeg twee punten achter bij Tjoba. Een verlies dat met name het resultaat was van het laatste kwartier. Ook ditmaal werd de wedstrijd in de slotfase besloten, maar was het Tjoba die aan het kortste eind trok.

                “We hebben drie kwart van de wedstrijd achter de feiten aangelopen, Tjoba behield een constante voorsprong van 3 à 4 doelpunten”, vertelde van Nieuwenhuijsen. Met een kleine, maar niet onoverkoombare, achterstand van 10-14 zochten de spelers van ODIK de kleedkamers op in de rust. Er zou een tandje bijgezet moeten worden om deze twee belangrijke punten binnen te halen.

                Voor de coach was het wel duidelijk: “We maakten teveel stomme fouten, en ook waren sommige beslissingen van de scheids dubieus. Maar als we dit goed zouden aanpakken, dan was er best een mogelijkheid dat we het zouden kunnen gaan redden.”

                In de tweede helft wist ODIK het geheel in soepelere banen te leiden. Hier kwam bij dat er een fit team stond, dat met name onder de afwezigheid van  Luuk van de Kuilen wat had geleden in het scoreaantal. Een ander belangrijk aandeel van het succes van de wedstrijd werd geleverd door Florien van de Kuilen en Daniëlle Jansen, die op het cruciale moment de beslissende goals  erin legden. Invaller Marco Brussaard droeg ook zijn belangrijke steentje bij door, vijf minuten voor tijd, de puntspeler van Tjoba uit te schakelen. De euforie van deze aaneenschakeling van prachtige momenten vond haar weerklank op de tribune. Het publiek van ODIK ging er weer in geloven en de korfballers van ODIK gingen erop en erover. “Dat was zeker even goed voor het zelfvertrouwen.”

                Momenteel bezetten de Barnevelders de 6e plaats op de lijst, maar met een gelijke hoeveelheid punten als de teams op de gedeelde 4e plaats. Overoptimistische uitspraken worden door coach van Nieuwenhuijsen nog vermeden: “We moeten volgende week winnen, en dan is het pas voor 90% zeker of we handhaving in de overgangsklasse mogelijk kunnen maken.” 

Doelpuntenmakers ODIK: Luuk van de Kuilen 10x; Gilbert Punt 7x; Rutger Sloothaak 6x; Forien van de Kuilen 1x; en Daniëlle Jansen 1x.  

Bron: Barneveldse Krant

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen