Voorbeschouwing ODIK 1 - Nieuwerkerk 1

Inmiddels zitten we in 2015 en is, na de oliebollen, aanstaande zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het jaar.

Na 2 weken korfbalvrij werd er afgelopen zaterdag geoefend tegen het eveneens in de overgangsklasse acterende Dindoa. Hier en daar was deze wedstrijd overduidelijk het eerste korfbal na 2 weken veel eten en drinken, maar er werd qua uitslag toch overtuigend gewonnen. (14-21)

ODIK zit exact halverwege de zaalcompetitie en daarbij is de wedstrijd van a.s. zaterdag de eerste van de 7 returns. Deze 7 wedstrijden gaat ODIK 1 er alles aan doen meer punten te gaan pakken dan in het eerste deel van de competitie. Er werd ruim verloren van de nummers 1 en 2 (Avanti en Tjoba).
De laatste 3 wedstrijden voor de kerst (Trigon thuis, Meervogels uit en Tempo thuis) gingen helaas met 3, 3 en 1 verschil verloren, waarbij gezegd moet worden dat bij alle 3 de wedstrijden ODIK 1 zelf verantwoordelijk was voor de nederlaag, gezien het grootste deel van de wedstrijd een voorsprong in handen was. Met name bij de laatste pot tegen Tempo was het verlies extra zuur. 90 seconden voor tijd 28-27 voorsprong. Helaas floot de man in het zwart 1,5 minuut later af bij 28-29.
Gewonnen werd er gelukkig ook nog in 2014. Thuis van Rapid (25-23) en in de openingswedstrijd van het seizoen won ODIK bij het sterke Nieuwerkerk met 22-25. Dit tezamen brengt ODIK 1 momenteel op gedeelde 7e positie met "slechts" 4 winstpunten.

A.s. zaterdag is de laatste genoemde ploeg de tegenstander. Nieuwerkerk, o.l.v. coach en oud international Leon Simons, zal zeker uit zijn op eerherstel na de thuisnederlaag in november. Tevens bezetten zij een keurige 3de positie in onze poule met het dubbele aantal punten. Naast de nederlaag tegen onze formatie werd er alleen verloren van de titelkandidaten Avanti (16-31) en Tjoba (20-23).

Duidelijk is, gezien de wedstrijden in 2014 (teveel tegengoals), dat ODIK vooral messcherp zal moeten verdedigen. Lukt dat, dan is een 2de overwinning op Nieuwerkerk dit seizoen zeker een mogelijkheid, aangezien ODIK 1 aanvallend in de voorafgaande 7 zaalwedstrijden tot een prima gemiddelde van bijna 24 doelpunten is gekomen.
Ervan uitgaande dat Avanti en Tjoba hun sportieve plicht doen tegen Sporting Trigon en Tempo, zal ODIK 1 bij winst op Nieuwerkerk de degradatieplaatsen verlaten en Rapid, Sporting en Tempo achter zich laten.

Zonder uw aanwezigheid wordt een overwinning wel heel erg lastig, daarom hoopt, verwacht en rekent de ODIK selectie op uw steun!! Tot zaterdag 18:40 uur in De Veluwehal.

 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen