ODIK – Avanti (20-28)

Een prachtig schouwspel werd vertoond door ODIK en Avanti in de Veluwehal afgelopen zaterdag. Met een verassende ruime overwinning van de Barnevelders tegen het sterke Nieuwerkerk vorige week, was de tegenstander Pijnacker gewaarschuwd. Hoewel de Rood-Witten zich uitstekend staande wisten te houden tegen de favoriet, moesten ze uiteindelijk toch het onderspit delven. De eindstand werd 20-28.
 

 

In de overgangsklasse ligt het niveau hoog. Mede door de schotklok, waarbij de mand binnen 25 seconden geraakt moet worden tijdens de aanval, gaat het tempo rap. Als een komeet vloog de wedstrijd dan ook van start, waarbij menig toeschouwer met het knipperen van de ogen al een deel miste. De openingstreffer werd gemaakt door Gilbert Punt, maar al snel wist Avanti de stand naar 1-5 te brengen. De ploeg uit Pijnacker toont zich snel razend vlug en ontzettend zuiver. ODIK liet zich echter niet uit het veld slaan en onder luide aanmoedigingen van het publiek werd de achtervolgingsrace ingezet.

Op een belangrijk moment wist Malou Knibbe twee ballen in de mand te gooien, waardoor het gat werd beperkt tot 6-8. Dit sterkte het vertrouwen in het team en Rutger Sloothaak wist de gelijkmaker van 9-9 te maken. Het publiek kwam in opstand tegen enkele beslissingen die de arbiter maakte. “Ga nou toch eens een keer fluiten”, klonk het meerdere malen. Avanti maakte nog twee zuivere afstandsschoten. De kleedkamers werden opgezocht met een nipte voorstand van de Blauwhemden van 10-11.

“In de eerste helft werden een paar foutjes gemaakt die niet hadden gemogen”, vertelde coach Jan-Willem van Nieuwenhuijsen: “Maar we hebben ontzettend goed gespeeld. Er was een mogelijkheid geweest dat we met een voorsprong de rust in waren gegaan. Maar de tweede helft was Avanti gewoon beter, en dus een terechte winnaar.”

Zo startte Avanti ook de tweede helft weer explosief en zette de stand binnen vijf minuten op 11-16. ODIK hield zich sterk, maar dichterbij dan twee punten verschil kwamen ze niet. Met nog dertien minuten op de klok stond het 18-20. Avanti maakte nog een eindsprint en dit betekende dan ook de genadeklap.

“Vorige week scoorden wij met het collectief en dit wierp dan ook zijn vruchten af. Deze week deden we dit minder, terwijl Avanti wel achtkoppig stond te scoren. Het is gewoon een sterke, zuivere ploeg”, aldus de coach.

“Ja, het is ontzettend jammer. We hebben het in de tweede helft helaas uit handen gegeven”, vertelde aanvoerster Willianne Davelaar: “Maar we hadden verwacht nul punten uit de eerste twee wedstrijden tegen de topfavorieten te halen. Uiteindelijk hebben we al twee punten binnengehaald, dus op zich hebben we dat nog goed gedaan.”

Doelpuntenmakers ODIK: Luuk van de Kuilen 9x; Rutger Sloothaak 4x; Gilbert Punt 4x; Malou Knibbe 2x; Yasha van Kattenbroek 1x.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen