Voorbeschouwing Nieuwerkerk - ODIK

Aanstaande zaterdag start de zaalcompetitie korfbal weer. Voor ODIK 1 zal het dit jaar een heel lastig verhaal worden om de prestatie van vorig jaar te verbeteren. Toen miste ODIK op 1 punt na een beslissingswedstrijd om het kampioenschap.
In de tussentijd is er het een en ander gewijzigd in de selectie. "Ouwe Rotten" Floor en Hugo stopten en ook 2.08 meter lange Elmar koos voor het trainersvak in verband met langdurige blessures. Het zal dus nog moeilijk inschatten worden waartoe dit ODIK in staat is. 

Zaterdag gaat het team van coach Jan Willem van Nieuwenhuijsen op bezoek bij veldhoofdklasser Nieuwerkerk waar oud international Leon Simons aan het roer staat. De laatste 4 wedstrijden tussen Odik en Nieuwerkerk leverden echter alleen maar winst op voor de Zuid Hollanders dus enige revanche gevoelens leven wel bij de spelers. 

Zaak is om hun hoofdaanvallers goed af te stoppen en wanneer ODIK zelf in staat is om over de 23 doelpuntengrens heen te gaan is er een goede kans op winst, wat zeer welkom is aangezien de week er na tegen topclub Avanti moet worden aangetreden in de eigen Veluwehal. Gezien de zware pouleindeling gaan Nieuwerkerk en Avanti uitvechten wie er naar de hoofdklasse promoveert en alles daaronder zal gaan strijden voor plek 3 t/m 8. Over een paar weken weten we hoe ODIK 1 er voor staat. 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen